Psoriasis artritt og Deca

Har en form for psoriasis artritt som er en gikt sykdom hvor jeg plages en del med helsa. På di siste 5 mnd så har plagdes en del med hofta mi sånn att jeg nesten ikke klare å gå, klare å gå men er vondt, er ingen som vet hva det er men jeg er 100% sikker på att det er gikta som tuller med meg. Har trent hardt nå i ca 7 mnd men det begrenser seg litt på grunn av plager i ledd hvor det smeller og sånt.

 

Har lest mye om boling med deca i i det siste og pratet en del med venner som bruker deca, og det sies att deca skal smøre opp ledd og sener. Jeg vurderer sterkt å gå på en kur med dette, men er det noe tilfelle av att det smører opp og hjelper med noe?

 

Skal trene samtidig som jeg holder på med dette og håper att det skal gi meg noe i form av bedre helse og selvsagt litt mere muskler. er pr dags dato noe tynn, men ikke underærnert... men hovedformålet med dette er å prøve å bli bedre i helsa sånn att jeg kan leve ett noelunde normalt liv.

 

Noen synspunkter på dette?

Hei.

Takk for henvendelse.

Den væskebindende effekten er ikke bare heldig, fordi væskeansamling bidrar til at en brukere får høyt blodtrykk. Leddsmerter er ingen indikasjon for behandling med Deca. Ved leddsmerter vil man vurdere behandling med kortion/kortison-lignende stoffer, som har betennelsesdempende virkning. Ellers vil fysiklask behandling være en mulighet. Dette må vurderes av legen i hvert enkelt tilfelle.

Bivirkningene anabole androgene steroider kan medføre er både individuelle og generelle. Deka durabolin er et klassisk og populært anabolt steroid, og en av de mest alvorlige bivirkningene dopingbruk kan medføre er varierende kjønnsdrift. Andre skadevirkninger kan være utvikling av bryster. Brystkjertelforstørrelse er relativt vanlig ved langvarig bruk pga økt østrogenproduksjon. Innskrumping av testikler og dermed nedsatt fruktbarhet. Dette fordi bruk av steroider undertrykker kroppens egen produksjon av testosteron og spermier. Nedsatt lengdevekst. Håravfall, (dette håret kommer ikke tilbake). Hudforandringer som for eksempel ”hudsprekker”. Kviser i ansiktet og på overkroppen. Hjerte- og åresykdom. (Hjerte er også en muskel så venstre hjertehalvdel vokser). Neseblod, økt vannansamling i kroppen, høyt blodtrykk og kviser er noen av de rapporterte bivirkningene fra brukerne selv. Store psykiske problemer over tid. Poenget vårt er at de bivirkningene du kan komme til å slite mest med er ikke under kuren, men fra perioden etter at siste pille eller injeksjoner er tatt, -når testosteronproduksjonen er på bånn og hypofysen er skrudd av fordi man har tilført kroppen store doser av hormoner. Da vil kroppen bruke den tiden den trenger for å få komme i gang med egenproduksjon av testosteron. Denne perioden er individuell og kan ta uker til mnd. Og her kommer neste poeng. Den psykiske nedturen svært mange kjenner etter en kur, den er de fleste uforberedt på. Mange trenger hjelp til å takle angst, aggressivitet, depresjon og søvnløshet. Det er her man er sårbar i forhold til fristelsen å fortsette med andre preparater for å takle ubehaget, eller rett og slett å fortsette med andre steroider for å fortsette fremgangen. Da er man i gang. Hvem dette blir er det ingen som vet på forhånd.

Dopingtelefonen gir deg det råd om å fortsette med trening uten bruk av doping.

Vi ønsker deg lykke til. Det er positivt at du er usikker og har tvil mht å misbruke legemidler.

Hilsen 

Dopingkontakten 800 50 200

Publisert: 04.02.14 - Oppdatert: 01.12.16

04. februar 2014