Barbie dop. Melanotan.

Jeg lure på om det er farlig å bruke "barbie dop" ala Melanotan under pubertet? jeg tenkte skulle prøve men jeg er veldig usikker, går for øyeblikket på Betakaroten å er usikker på om det funker ordentlig. så er det farlig med Melanotan under pubertet? Hilsen gutt 16 år

Hei.

Takk for henvendelse.

Barbie dop, sol-dop og bruningssprøyter.  Stoffet blandes med saltvann og settes med sprøyte i magen. Stoffet inneholder melanotan. Det er et kunstig fremstilt hormon som må injiseres inn i kroppen.  Melanotan er ikke registrert som et godkjent legemiddel i Norge og det er ikke lov å selge uregistrerte legemidler. Det er et syntetisk utviklet hormon.

Melanotan er samme hormon som stimulerer cellene til å gjøre oss brune. Ikke godkjent legemiddel noe sted i Europa. Produsentene lover at man blir både brun, slank og kåt. Melanotan selges ikke over disk i noe land i Europa eller USA, men det omsettes ulovlig fra flere forskjellige nettsteder. Registrerte ”bivirkninger” fra brukere er økt sexlyst, nedsatt appetitt, flere føflekker, blå lepper og store menstruasjonsblødninger.

Melanotan (melanocortin) er et syntetisk hormon utviklet i USA på 80-tallet, og det ikke uten grunn at det ikke er godkjent for bruk i Norge. Man er høyst usikre på langtidseffektene. Så derfor… styr unna.

Mvh

Dopingkontakten 800 50 200

Publisert: 03.02.14 - Oppdatert: 01.12.16

03. februar 2014