Deca, anadrol og winstrol

Har kjørt en kur med deca, anadrol og Winstrol nå er plutselig brysvortene mine øm? Ttrenger jeg antiøstrogener? Er det for seint og ta det? Eedd for og få bryst kjertler!

Hei.

Takk for henvendelse.

En av mange skadevirkninger man kan risikere å få ved bruk av anabole androgene steroider, doping, er kvinnebryst (”bitch tits”). En måte å forsøke og hindre at bruken av anabole steroider/testosteron leder til brystutvikling er å ta antiøstrogener (tamoksifen/Nolvadex og klomifen/Pergotime) under kuren. Det virker ved å binde til østradiol-mottakere i bryskjertelcellene. De hindrer altså østrogene (kvinnelige kjønnshormoner) i å stimulere brystkjertlenes vekst. Dopingkontakten vil gjøre oppmerksom på at litteraturen angående dette spørsmålet er delt. Noen fagmiljøer hevder at det ikke har noen hensikt å ta antiøstrogener etter kur, mens andre hevder at det faktisk kan hjelpe med antiøstrogener i etterkant av kuren. Det er et komplekst spørsmål fordi hormoner påvirker så mange viktige funksjoner i kroppen vår.

Vår erfaring er at dersom brystutvikling har skjedd under bruk av testosteron/anabole steroider, og dette ikke går tilbake når bruken stopper, er kirurgisk behandling ofte eneste behandlingsmulighet.Du beskriver brystvortene som ømme, og ikke noe om hvorvidt du kan kjenne kuler under brystvorten. Dersom du ikke kjenner det og stopper kuren umiddelbart, er det en mulighet for at utviklingen stopper. Husk at brystutvikling hos menn gjennomgår den samme utvikling som jenter gjør under puberteten i sin brystutvikling. Brystene vokser og man kjenner ømme ”skjold” i brystene.

Dopingkontakten driver ikke med veiledning i dopingbruk så det er vanskelig for oss å skulle foreslå hva du burde gjøre. Uansett så anbefaler vi deg og kontakte legen din. Vår erfaring fra brukermiljøene er at det anbefales preparater som Nolvadex eller kanskje helst Arimedex etter endt kur.

Skadevirkninger av dopingbruk er avhengig av faktorer som arv, hvilke preparater, hvor mye og hvor lenge bruken har pågått. Noen preparater er mer kjent for å utvikle gynekomasti (kvinnebryst) enn andre preparater. Du har brukt både Nandrolon (deca), Winstrol og Anadrol i samme kur. Vi vet ingenting om tidsrammen el alderen din. Anadrol er et et av de sterkeste preparatene på markedet, og tilhører en gruppe anabole steroider som pga sin kjemiske struktur er spesielt skadelige for lever. Det er velkjent. Leverkreft eller andre former for leverskade som i verste fall kan gi leversvikt.

Dopingkontakten forstår at du er engstlig. Vi håper at du slutter med preparatene og at du dermed unngår utvikling av bryster. Tenk alternativt og langsiktig. Riktig kosthold og optimale treningsprinsipper, du har mye å tjene der. Er du i alderen rundt 20 år så spruter kroppen din egenprodusert testosteron, og dette er et fantastisk utgangspunkt mht å bygge varige muskler, uten doping.

Lykke til.

Hilsen

Dopingkontakten 800 50 200

Publisert: 03.02.14 - Oppdatert: 01.12.16

03. februar 2014