Får ikke virkning av Dianabol

23 år gammel, har nettopp starta med Dianabol 10mg, bruker 40mg per dag og har ikke fått noe særlig godt resultater eller gått opp i vekt og har gått på det i snart 3 uker.

Dianabol er et av de eldste anabole steroidene på markedet, men brukes ikke i noe form for medisinsk behandling i dag. Derfor produseres det primært i «undergroundlaboratorier» for det svarte markedet. Analyser gjort av stoffet viser at det ofte er under- eller overdosert, i noen tilfeller inneholder det ikke noe virkestoff i det hele tatt. Produksjonsforholdene gjør videre at en del anabole steroider inneholder kjemikalier og bakterier.

Normalt vil dosene du oppgir gi kraftig muskelvekst på kort tid. Det kan derfor være at Dianabolen du har er kraftig underdosert, eller ikke inneholder noe virkestoff i det hele tatt.

Det kan være greit å være klar over potensielle bivirkninger av Dianabol.

  1. Dianabol er et oralt preparat som foretrekkes av enkelte som ikke ønsker å benytte seg av sprøyter. For at kroppen skal kunne ta opp orale anabole steroider må det gjennom en prosess i leveren. Dette er c-17 alpha alkylerte steroider som derfor er meget skadelige for leveren.
  2. Dianabol undertrykker egenproduksjonen av testosteron som kan resultere i nedsatt sexlyst og impotens.
  3. Dianabol kan føre til Gynekomasti, altså utvikling av bryster hos menn, da det aromatiserer til det «kvinnelige» hormonet østrogen.
  4. De psykiske bivirkningene kan være alt fra milde til alvorlige og inkluderer eufori (følelse av velbefinnende) i starten, men senere kan man oppleve irritabilitet, store humørsvingninger, aggressivitet, depresjoner, psykoser og abstinenslignende plager.
  5. Dianabol har en ekstrem androgen effekt, og androgene bivirkninger som store kviser på ryggen og generelt fet hud er meget vanlig.
  6. Dianabol fører til meget hurtig vektøkning og det er relativt vanlig å få strekkmerker om man har en individuell sårbarhet for det, spesielt over brystparti i overgangen mot armen.
  7. Dianabol binder vann i kroppen. Noen beskriver det som at man får «vanntryne» og opplever seg selv pløsete.
  8. Dianabol er meget anabolt, det gjør at også hjertemuskelen vokser. Videre undertrykker det «det gode kolesterolet» (HDL) og gir høyere verdier av «det dårlige kolesterolet» (LDL). Det gir risiko for en rekke hjerte- og karproblemer da hjertet får redusert pumpeevne, og kolesterolbalansen kan føre til fortetning av blodårene.

Dette er kun et utvalg av potensielle bivirkninger. Risikoen for bivirkninger påvirkes av type preparat, doser, varighet og individuell sårbarhet. Det er derfor vanskelig å forutse eller kontrollere bruken for å unngå alle bivirkningene. Forskning viser at inntil 96% opplever minst en objektiv bivirkning (Evans 2014).

Publisert: 04.01.17

04. januar 2017