Konfrontasjon om bruk av anabole steroider

Jeg har mistanke om at sønnen min har begynt med anabole steroider. Basert på din personlige erfaring, anbefaler du at jeg konfronterer han?

Jeg opplevde at gutten vår mistet empati og ble veldig høy på seg selv. Det absolutt viktigste for oss var å ikke miste dialogen med barnet vårt. Vi fant anabole androgene steroider på rommet hans og konfronterte han med dette, men dette var før lovforbudet for bruk trådte i kraft.

Det vil si at i tiden han brukte, så var ikke bruk av doping utenfor idretten straffbart. I dag er det straffbart, og det er brukerne klar over, så en innrømmelse vil nok sitte lengre inne.

Dere må også tenke på dere selv, for dere skal leve med valgene dere gjør. Det å konfrontere og leve med vissheten om at han er en bruker, må dere kunne klare å leve med, uten å bli hysteriske. Ja, dette er farlig, men det er i dag mulig å få hjelp, selv om problemet ikke vil løse seg etter et enkeltstående besøk hos helsepersonell. Han vil trenge medisinsk hjelp og oppfølging. Han må også erkjenne selv, at han vil trenge hjelp. Det er viktig å så ett frø hos han, men det å spille på dårlig samvittighet tror jeg ikke vil virke hos en som har mistet empatien.

Det er viktig å vektlegge at dette er mine personlige «ufaglige» råd som er basert på min egen erfaring. Lykke til.

Med vennlig hilsen, Tone

Publisert: 12.12.14 - Oppdatert: 01.12.16

12. desember 2014