Leddgikt og Deca Durabolin

Hei.

Har en form for psoriasis artritt som er en gikt sykdom hvor jeg plages en del med helsa.

På di siste 5 mnd så har plagdes en del med hofta mi sånn att jeg nesten ikke klare å gå, klare å gå men er vondt, er ingen som vet hva det er men jeg er 100% sikker på att det er gikta som tuller med meg.

Har trent hardt nå i ca 11 mnd men det begrenser seg litt på grunn av plager i ledd hvor det smeller og sånt.

Har lest mye om boling med deca i i det siste og pratet en del med venner som bruker deca, og det sies att deca skal smøre opp ledd og sener.

Jeg vurderer sterkt å gå på en kur med dette, men er det noe tilfelle av att det smører opp og hjelper med noe?

Skal trene samtidig som jeg holder på med dette og håper att det skal gi meg noe i form av bedre helse og selvsagt litt mere muskler.

er pr dags dato noe tynn, men ikke underærnert...

men hovedformålet med dette er å prøve å bli bedre i helsa sånn att jeg kan leve ett noelunde normalt liv.

Noen synspunkter på detta?

Hei.

Takk for henvendelse.

 

Deca, Deca-Durabolin, sies å binde mer væske i kroppens bindevev enn mange av de andre

anabole steroidene. Det skal være årsaken til at Deca hevdes å gi mindre

leddsmerter og er bakgrunnen for at man sier at "Deca smører leddene". Hvorvidt dette medfører riktighet, vites ikke fordi det ikke er vist i studier.

 

Den væskebindende effekten er ikke heldig, fordi væskeansamling bidrar

til at brukeren får høyt blodtrykk.

 

Leddsmerter er ingen indikasjon for behandling med Deca. Ved leddsmerter

vil man vurdere behandling med kortison-lignende stoffer, som har

betennelsesdempende virkning. Ellers vil fysikalsk behandling være en

mulighet. Dette må vurderes av legen i hvert enkelt tilfelle.

 

Skadevirkningene anabole androgene steroider kan medføre, kan du lese under fakta på hjemmesiden vår. Deka durabolin er et av de mest brukte dopingpreparatene. Skadevirkningenedopingbruk kan medføre er mange og alvorlige. Varierende kjønnsdrift er en av dem. Andre skadevirkninger kan være utvikling av bryster. Brystkjertelforstørrelse er relativt vanlig ved langvarig bruk pga økt østrogenproduksjon. Innskrumpne testikler og nedsatt fruktbarhet. Dette fordi bruk av steroider undertrykker kroppens egen produksjon av testosteron og spermier. Nedsatt lengdevekst. Permanent håravfall, skallethet. Hudforandringer som ”hudsprekker”. Kviser i ansiktet og overkroppen. Hjerte- og åresykdom. Hjerte er også en muskel og venstre hjertehalvdel vokser. Neseblod, økt vannansamling i kroppen, høyt blodtrykk og kviser er noen av de rapporterte bivirkningene fra brukerne selv. Store psykiske problemer over tid. Poenget er at de bivirkningene du kan komme til å slite mest med er ikke under kuren, men fra perioden etter at siste pille eller injeksjoner er tatt og testosteronproduksjonen er nede og hypofysen er skrudd av fordi man har tilført kroppen store doser hormoner. Da vil kroppen bruke den tiden den trenger for å få komme i gang med egenproduksjon av testosteron. Denne perioden er individuell og kan ta uker til mnd. Og her kommer neste poeng. Den psykiske nedturen svært mange kjenner etter endt kur, den er de fleste uforberedt på.  Mange trenger hjelp til å takle angst, aggressivitet, depresjon og søvnløshet. Det er her man er sårbar i forhold til fristelsen å fortsette med andre medisiner for å takle ubehaget, eller rett og slett å fortsette med andre steroider for å fortsette fremgangen. Da er man i gang. Hvem dette blir er det ingen som vet på forhånd.

 

Råder deg til å fortsette trening uten bruk avdoping.

 

Det er positivt at du er usikker og har tvil med å misbruke legemidler.

 

Hilsen

Dopingkontakten

800 50 200

Publisert: 01.11.16 - Oppdatert: 01.12.16

01. november 2016