Mulig å unngå bivirkninger?

Går det ikke an å bare bruke litt for å unngå de verste bivirkningene?

Når det gjelder bivirkninger er det vanskelig å forutsi akkurat hvilke bivirkninger du vil kunne få. Man vet aldri hvordan en selv vil reagere på dopingpreparatene, og har man først begynt med doping kan det være for sent. Det blir som å gå over et minefelt, man vet aldri når eller hvor hardt det smeller, men det som er sikkert er at det kommer til å smelle. Det er viktig å merke seg at en mann produserer i gjennomsnitt 5-10 mg testosteron i døgnet. Når man tar steroider bruker man ofte 50 ganger kroppens egen produksjon. Dette vil få konsekvenser, fysisk, psykisk og/eller sosialt. 

Jeg startet med å bare ta «litt». Først et preparat, og veldig lite av det, men jeg opplevde allikevel store bivirkninger. Dette fordi det egentlig ikke er noe som heter «litt». Jeg brukte fortsatt ti ganger det som var kroppens naturlige produksjon, selv om det er lite i forhold til en full kur med steroider. Så lenge tilførselen av anabole steroider er større en kroppens egen produksjon av testosteron vil egenproduksjonen av testosteron gå ned under og etter kuren, uavhengig av om brukeren tar ”mye” eller ”lite”. Når egenproduksjonen av testosteron reduseres på denne måten vil mange oppleve angst og depresjon i perioden etter kuren, det gjorde jeg også, uavhengig av mengden doping jeg tok.

Personlig opplevde jeg å få større temperament, lavere impulskontroll, sjalusi, lavere konsekvensvurdering og mindre empati. Før steroidene viste jeg ingen tegn til noe av dette. En av bivirkningene var også at jeg begynte med narkotiske stoffer for å prøve å balansere de voldsomme opp- og nedturene steroidene ga. Jeg fikk også store fysiske konsekvenser i form av ryggsmerter, senebetennelser og gynekomasti. Gynekomasti kalles ofte «bitchtits» eller «testoknotter» i miljøet. Dette er rett og slett utvikling av kvinnebryster hos en mann. Disse måtte opereres bort kirurgisk.

Når jeg først begynte å bruke «litt», ble jeg også veldig opptatt i detaljene på trening, og ikke minstpå kroppen. Jeg opplevde ikke rask nok fremgang, og jeg gikk også ned mye av  vekten jeg gikk opp når jeg sluttet på steroidene. Så da begynte jeg på en kur til. Flere preparater ble lagt til, og jeg kom meg ikke ut av det igjen.

Utfra erfaringer ser jeg at de som merket store bivirkninger raskt, var også noen av de få som klarte å slutte relativt tidlig. De som ikke merket, eller til og med kanskje undergravet effekten av bivirkningene, og dermed brukte dette over tid, har alle opplevd store fysiske, psykiske og sosiale konsekvenser. Mange av de permanente, og enkelte er ikke i live i dag. Min erfaring er at man aldri vil vite hvilke bivirkninger man selv kan få, når, eller hvor hardt de vil ramme. Uavhengig om man bruker «litt» eller «mye».

Hilsen Morten

Publisert: 04.12.14 - Oppdatert: 01.12.16

04. desember 2014