Nandrolone Decanoate, Retabolil, doser

Jeg vurderer å bruke Nandrolone Decanoate. Ikke den vanlige Deca, men noe som heter Retabolil. Produsert av Gedeon Richter. Jeg vil ikke ha store bivirkninger, og trenger ikke en sykelig effekt heller ettersom at jeg faktisk er stor fra før. Derfor tenker jeg å ta ikke mer enn 50-100 ml i måneden. Jeg hørte at Retabolil sitter lengre i kroppen, så man slipper ta den så ofte. Vil dette gå utover helsa mi? Såklart vet jeg at jeg må regne med noe dritt, men kanskje ikke så mye som om jeg hadde tatt 200 ml i uka. Vil jeg i det heletatt får en anabolsk (selv liten) effekt av dette? 

Hei.

Takk for henvendelse.

Det er positivt at du søker mer fakta om anabole androgene steroider AAS. Det trenger du, og her kommer et langt og omfattende svar. Retabolil er et injeksjonspreparat som inneholder nandrolondekanoat 100 mg/ml, og er for alle praktiske formål identisk med bl.a. Deca-Durabolin. Effekter og bivirkninger er derfor som for tilsvarende nandrolonpreparater.

Angående dosering, så tilsvarer 50-100 ml i måneden ca 1250-2500 mg per uke. Dette er en ganske ekstrem dosering (kroppsbyggere ligger gjerne oppunder 1000 mg per uke). Hvis en normal person uten erfaring med steroider legger seg på dette nivået, får det sannsynligvis fatale konsekvenser.Du refererer også til doser på 200 ml i uken. Det tilsvarer 20000 mg (20 gram!) nandrolon, hvilket er helt hinsides enhver fornuft. Vi vet om kroppsbyggere som ligger på 2 gram per uke, men vi tør vedde på at selv ikke Arnold i sine glansdager har vært i nærheten av 20 gram per uke. Det er ikke mulig å ta 200 ml oljepreparat i løpet av en uke?! Dette er ikke bra, og vi må dessverre si at du ikke har nok kunnskap om bruk og dosering av dopingpreparater.

Skadevirkninger du kan risikere å få ved bruk av steroider kan du lese under fakta. En av de mest alvorlige skadevirkningene dopingbruk kan medføre er varierende kjønnsdrift. Andre skadevirkninger kan være utvikling av bryster. Brystkjertelforstørrelse er relativt vanlig ved langvarig misbruk pga økt østrogenproduksjon. Innskrumping av testikler og dermed nedsatt fruktbarhet. Dette fordi misbruk av steroider undertrykker kroppens egen produksjon av testosteron og spermier. Håravfall, (dette håret kommer ikke tilbake). Hudforandringer som for eksempel ”hudsprekker”. Kviser i ansiktet og på overkroppen. Hjerte- og åresykdom. (Hjerte er også en muskel så venstre hjertehalvdel vokser). Neseblod, økt vannansamling i kroppen, høyt blodtrykk og kviser er noen av de rapporterte bivirkningene fra brukerne selv. Store psykiske problemer over tid. Poenget er at de skadevirkningene du kan komme til å slite mest med er ikke under kuren, men fra perioden etter at siste pille eller injeksjoner er tatt, -når testosteronproduksjonen er på bånn og hypofysen er skrudd av fordi man har tilført kroppen store doser av hormoner. Da vil kroppen bruke den tiden den trenger for å få komme i gang med egenproduksjon av testosteron. Denne perioden er individuell og kan ta uker til mnd.

Og her kommer neste poeng. Den psykiske nedturen svært mange kjenner etter en kur, den er de fleste uforberedt på. Mange trenger hjelp til å takle angst, aggressivitet, depresjon og søvnløshet. Det er her man er sårbar i forhold til fristelsen å fortsette med andre preparater for å takle ubehaget, eller rett og slett å fortsette med andre steroider for å fortsette fremgangen. Da er man i gang. Hvem dette blir er det ingen som vet på forhånd.

Du sier at ”Jeg vil ikke ha store bivirkninger, og trenger ikke en sykelig effekt heller ettersom at jeg faktisk er stor fra før”. Hvorfor vurdere bruk av doping da? Trening og kosthold er de viktigste ingrediensene for å bygge muskler på sikt. Husk at testosteronproduksjonen til unge menn gir et optimalt utgangspunkt mht styrke og bygging.

Hvilke forventninger har du selv til den treningen du driver med, og hvilke forventninger har du til å ta din første dopingkur? Dopingkontakten gir deg et råd om å tenke gjennom disse spørsmålene og diskuter de gjerne med oss. Det er positivt at du er usikker og søker kunnskap har tvil mht å bruke legemidler.

Vi ønsker deg lykke til med det valget du tar.

Hilsen

Dopingkontakten 800 50 200

Publisert: 04.02.14 - Oppdatert: 01.12.16

04. februar 2014