Post cycle treatment (PCT). Oral Turinabol

Gutt på 18 år som tenker å ta oral turinabol, og lurer på om det er nødvendig med pct etter endt kur.

Hei.

Takk for henvendelse.

Oral Turinabol og Turanabol (fra Thailand) inneholder begge chlorodehydromethyltestosteron og er anabole steroider med relativt høy anabol virkning og mindre androgen virkning. Dette anabole steroidet ble opprinnelig prod. i Øst-Tyskland, og ble brukt som dopingmiddel innen øst-tysk idrett i 20-30 år. Virkningen på kroppens testosteronprod. avhenger av dosene som brukes og varigheten av bruken. I dopingdoser fører bruk til at kroppens egen prod. hemmes, og at det vil ta tid før kroppen igjen fungerer normalt når bruken opphører.

I Øst-Tyskland ble det registrert mange alvorlige bivirkninger hos brukerne, spes. hos kvinner. Blant bivirkningene var varig reduksjon i fertiliteten. Det et rimelig å tro at kroppen relativt raskt kommer i gang med sin egen produksjon av testosteron (androgener). Det kan ta dager til uker. Kroppen din trenger noe tid til å starte opp igjen produksjonen av testosteron, og det skjer best uten bruk av andre stoffer. Det brukes mange ulike stoffer (såkalt "post cycle treatment") for å  stimulere kroppens testosteron-produksjon. Disse stoffene fører mest sansynlig til at kroppens egenproduksjon kommer senere i gang. -I perioden etter at virkningen av Turinabol er over, og før kroppens produksjon av testosteron kommer i gang, føler mange redusert energi, og noen blir også litt nedstemt. Da gjelder det å holde ut, og ikke begynne på Turinabol igjen.

Ved bruk av anabole-androgene steroider i doser større enn det kroppen normalt produserer hemmes hypofysens hormonprod. Hormonene fra hypofysen stimulerer produksjonen av testosteron og spermier. Når bruken av anabole-androgene hormoner stopper, vil disse stoffene i løpet av dager eller uker skilles ut eller nedbrytes. Det gjør at konsentasjonen i blodet gradvis synker. Når konsentrasjonen kommer under det som tilsvarer normal testosteron-kons. vil hypofysen gradvis begynne å fungere igjen. Den registrerer at testosteronkons. er lavere enn normalt og produserer sine stimulerende hormoner i "store mengder". Det fører til at testiklene stimuleres kraftig, og det kan gjøre at konsentrasjonen av testosteron i blodet i noen dag vil være høyere enn normalt. Dette normaliseres på få dager, og det er derfor ikke snakk om en varig økning i testosteronprod.

Dette gjelder ikke bare Turinabol men også andre anabole-androgene steroider.

 

Hilsen 

Dopingkontakten 800 50 200

Publisert: 04.02.14 - Oppdatert: 01.12.16

04. februar 2014