Proteiner

Dette er ikke et spørsmål! Proteiner er farlig det er det værste produkte jeg vet! Jeg ansvaret alle sammen! Ikke kjøp det uansett hvor du bor du har kanskje hørt et rykte at det er bra men det er søren meg ikke bra man før hjertesykdommer og masse fett folkens IKKE KJØP DET DERE RISIKERER LIVET DERES!!!! Hilsen jente 13 år

Hei Jente 13 år.

 

Takk for innlegg.

Du bruker sterke ord i din omtale om proteiner, og selv om du ikke stiller et spørsmål har vi lyst å kommentere kosttilskudd og proteiner. Håper det er greit.

 

Problemet med helsefremmende preparater, slankepulver, kosttilskudd og ikke godkjente «legemidler» er at man har ingen garanti for at det som står på boksens innhold stemmer overens med pulver/tablettenes faktiske innhold.  Dette fordi de ikke blir kontrollert slik som medisiner blir.

Vi vil derfor på generelt grunnlag fraråde å bruke slike midler. Ved bruk av tilskudd anbefaler vi et samarbeid med helsepersonell, ernæringsfysiolog el lege for eksempel.

Kort om proteiner:

Mange hevder at proteinpulver er bedre enn mat. Det medfører ikke riktighet fordi dersom man bytter ut måltider med proteinbarer eller proteinpulver går man glipp av andre viktige næringsstoffer som kroppen ellers trenger.

Andre hevder at for å bygge muskler raskere skal man ta mer protein enn anbefalt. Dersom man gjør det kan konsekvensen i verste fall føre til nyreskader. Dessuten er det å kaste penger ut av vinduet.

Flere tror at for å få best mulig treningseffekt må man ta protein straks etter trening.  Men faktum er at dersom man trener èn gang om dagen er effekten av treningen ikke dårligere om man går noen timer uten inntak av proteiner.

Viktig å huske på at for å bygge muskler trenger kroppen også karbohydrat, fett, vitaminer og mineraler.

Olympiatoppen hevder at idrettsutøvere som har et optimalt kosthold, har ikke behov for tilskudd. Det er derfor ikke nødvendig å tilføre ekstra proteintilskudd når man får dekket sitt behov gjennom vanlig norsk kosthold.

God trening med godt kosthold!

Hilsen Dopingkontakten

800 50 200

Publisert: 26.10.16 - Oppdatert: 01.12.16

26. oktober 2016