Zika, myggmiddel

Det har i kommet spørsmål fra idrettsutøvere og støttepersonell om bruk av ulike myggmidler under OL i Rio kan komme i konflikt med forbudte stoffer på dopinglisten.

Antidoping Norge henviser til generelle reiseråd fra Folkehelseinstituttet vedrørende opphold i Zica-berørte områder slik at man kan ta de beste forholdsregler før avreise til Rio.

DEET, en forkortelse for stoffet dietyltoluamid (n,n,-dietyl-meta-toluamid), er et middel som inngår i mange myggmidler i Norge og internasjonalt, og dette kommer ikke i konflikt med dopinglisten.
Det er så langt ikke angitt noen myggmidler, verken nasjonalt eller internasjonalt, som kommer i konflikt med stoffer angitt på dopinglisten. Dopinglisten angir forbudte stoffer slik at innholdsdeklarasjonen kan sjekkes mot dopinglisten. Dopinglisten finner du på våre nettsider og kan også lastes ned som en app: "WADA Prohibited List 2016". Begge har søkefunksjoner.

Vi minner om at alle som tas ut til dopingkontroll vil bli bedt om å oppgi bruk av legemidler, medikamenter og eventuelt kosttilskudd. Bruk av type myggmiddel må oppgis.

På Antidoping Norges nettsider finner du ytterligere informasjon om dopinglisten, legemiddelsøk og medisinsk fritak i tillegg til dopingkontrollen.

Publisert: 06.04.16 - Oppdatert: 01.12.16

06. april 2016