Spørsmål og svar

Spørsmålene vi besvarer på denne siden har kommet inn via Dopingkontaktens kontaktskjema. Alle spørsmålene som legges ut er anonymisert.

Er på testo å deca nå! Har vært på i to mnd å har litt vondt i nyrene av å til! Er det vanlig på kur eller får jeg nyresvikt?

Hei,

Et viktig spørsmål du stiller her, takk for det. 

Nyrene er organer som har som oppgave å fjerne avfallsprodukter og overflødig væske fra blodet. Ved bruk av anabole androgene steroider (AAS), som testo og deca, vil belastningen på nyrene øke. I tillegg stimulerer testo og deca (og andre former for AAS) til økt produksjon av hormonet erytropoeitin (EPO) som gir økt produksjon av røde blodceller. I utgangspunktet gir det økt oksygenopptak - men når produksjonen blir for høy blir blodet tykkere. Tykkere blod øker risikoen for blodpropp, og blodpropp i hjernen (hjerneslag) eller i hjerte (hjerteinfarkt) er alvorlig. Altså "økt belastning samt tyngre drift" på systemene våre. Vi kan sammenligne det med en bil med tyktflytende olje samt et oljefilter som ikke fungerer optimalt; altså en dårlig kombinasjon som kan gi motorhavari. 

Smerter er kroppens signal om at det er noe som er skadet eller at det ikke er som det skal. Organer som nyrer og lever kaller vi for vitale organer, de er livsnødvendige og svikt i disse organene er alvorlig.

På bakgrunn av hva du opplever av smerter under kur med deca og testo er det grunn til å undersøke dette nærmere. Jeg ber deg ta kontakt med helsepersonell. Kan du snakke med legen din? Du kan også ta kontakt med Steroideprosjektet for en uforpliktende prat uten henvisning, du kan lese mer om det her.

Bruk av AAS kan ha negative effekter på vår fysiske og psykisk helse som kan være forbigående og i noen tilfeller irreversible, det vil si varige skader. Du kan lese litt mer om det her.

Jeg utfordrer deg til å tenke på både hvilke fordeler og ulemper bruk av AAS kan gi deg. Du er velkommen til å ringe 800 50 200. Kontakt med Dopingkontakten har ingen etterfølger for deg og du kan være helt anonym. 

Vennlig hilsen Dopingkontakten