114 navngitte personer på WADAs forbudsliste

Støttepersonell det ikke er lov for idrettsutøvere å samarbeide med.

Det nye antidopingregelverket som ble innført fra 1. januar 2015 fastslår i punkt 2.10 at utøvere ikke har lov til å samarbeide med støttepersonell som er utestengt for brudd på dopingreglene.

WADA varslet tidligere i sommer at de kom til å publisere en liste med navngitte personer som er suspendert fra å samarbeide med idrettsutøvere. I dag foreligger lista på WADAs nettside, og inneholder 114 navn.

Lista forteller også hvor lang utestengelse de forskjellige personene har. Enkelte er utestengt på livstid, mens andre har en tidsbegrenset suspensjonsperiode.

WADA presiserer at lista ikke nødvendigvis er fullstendig, og anbefaler utøvere å forsikre seg om statusen til støttepersonell de samarbeider med via den aktuelle antidopingorganisasjonen.

WADA-direktør David Howman forklarte nylig til Dagbladet om hvordan dette vil fungere i praksis.

- Det er en mulighet vi akkurat har fått, men den har bare effekt om de internasjonale særforbundene eller de nasjonale antidopingbyråene gir personlig beskjed til utøverne om at de er involvert med mennesker på denne lista. Hvis utøverne fortsetter å bruke dem, kan de bli dømt for den assosiasjonen, sa Howman. 

Publisert: 15.09.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).