Faksimile: Kulturministeriet/kum.dk

19 ministre med felles erklæring mot doping

Støtter WADA og kampen mot doping. 

Lørdag 30. juli sendte ministre fra 19 europeiske land ut en felles erklæring til støtte for Verdens antidopingbyrå (WADA) og kampen mot doping. Erklæringen er en oppfølging av Richard McLarens rapport fra 18. juli, som avdekket statlig støttet doping i Russland.

I erklæringen gir ministrene tydelig uttrykk for at deres respektive land ønsker en ren idrett, og at de støtter opp om utøverne som trener og konkurrerer uten å ta i bruk prestasjonsfremmende midler.

Her kan du lese erklæringen! 

- Doping er en av de største truslene mot idrettens integritet, og i den sammenheng ber vi alle land som har skrevet under på UNESCOs antidopingkonvensjon om å vise at de oppfyller konvensjonens krav, heter det i erklæringen. 

- Videre ber vi også alle nasjonale og internasjonale idrettsorganisasjoner om å bruke sitt eksisterende regelverk for å oppfylle sine forpliktelser i henhold til Verdens antidopingkode (WADC); å proaktivt fremme initiativ og tiltak for å beskytte idrettens integritet, WADAs troverdighet og det store flertallet av rene utøvere som presterer opp mot makspotensialet sitt uten å ha tatt i bruk ulovlige, prestasjonsfremmende metoder eller midler, skriver de videre.

Det er ministrene med ansvar for sport i Østerrike, Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Irland, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Storbritannia, Sverige og Tsjekkia som har gått sammen om denne erklæringen. 

Publisert: 01.08.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).