20 000 har fullført Ren Utøver

Godt over 10 000 har gjennomført bare i 2017. 

Kommunikasjonsleder Halvor Byfuglien i Antidoping Norge. Foto: Stian Schløsser Møller

Antidoping Norge lanserte den nye versjonen av Ren Utøver sommeren 2015. Programmet er utviklet i samarbeid med Anti-Doping Danmark og det norske selskapet Transform.

Sist uke rundet programmet 20 000 fullførte brukere, av disse har i overkant av 11 000 personer gjennomført programmet i 2017.

Tar du utfordringen? Klikk deg inn og gjennomfør Ren Utøver du også! 

- Dette er gledelige tall og er helt sikkert et resultat av den enorme oppmerksomheten som har vært rundt antidopingarbeidet. Det forteller om en økende bevissthet omkring å sikre seg grunnleggende kunnskap om antidoping blant utøvere og ledere på alle nivå i norsk idrett, sier kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien.

Programmet er oversatt og tatt i bruk av flere nasjonale antidopingbyråer og også noen internasjonale særforbund. Samlet har omtrent 70 000 personer gått inn på programmet og totalt har over 55 000 utøvere og ledere vært gjennom samtlige sju moduler.

Ren Utøver er ment å gi en grunnleggende antidopingopplæring. Gjennom video, fakta og oppgaver gis det informasjon om for eksempek dopingkontrollen, dopinglisten, kosttilskudd og regelverk. Samlet tar det ca. en halvtime å ta seg gjennom hele programmet.

Les også: Stor økning i den forebyggende aktiviteten

Publisert: 29.11.17 - Oppdatert: 11.12.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).