200 på antidopingseminar

Rundt 200 deltagere og 20 foredragsholdere. Oslo Kongressenter var stedet for et av tidenes største norske antidopingseminarer.

Anne Thidemann, Direktør, Virke Trening

Deltagere fra treningsbransjen, politi, kommune, skole, helsevesen og flere andre var samlet til et formidabelt seminar arrangert av Virke Trening og Antidoping Norge.

Personlige erfaringer rundt doping og solid faglig påfyll sto på programmet, og tilbakemeldingene i etterkant var at dette vil man ha mer av.

- Jeg tror de forskjellige instansene har mye å lære av hverandre, og da spesielt gjennom erfaringsutvekslinger.  Jeg tror også at vi er tidlig i prosessen med å skape et bredt samarbeid, og jeg håper vi fremover kan lage gode maler, mellom idretten, treningsbransjen, antidoping norge og politiet, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

I delen av seminaret som var forbeholdt treningssenterbransjen var blant annet bekymringssamtaler med mulige dopingbruker og anmeldelse av dopingbruk et viktig tema, særlig sett i lys av Antidoping Norges nye anbefalinger for tematikken.

Direktør for Virke Trening, Anne Thidemann mener seminaret var viktig.

- Jeg tror samlinger som dette vil ha en effekt og jeg er glad for at mange fra egen bransje er her, selv om jeg skulle ønske at enda flere kom. Vi er godt dekket for å kunne gå hjem med større ballast, kunnskap og inspirasjon om forhold som er viktige i antidopingjobben.

 

 

Publisert: 03.09.14 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler