3 år – 25 000 fullførte!

På tre år har over 25 000 nordmenn lært om antidoping via Ren Utøver.

Ren Utøver ble lansert 1. juni 2015. En titt på statistikken på 3-årsdagen viser at over 25 000 personer har fullført den norske versjonen av e-læringsprogrammet. Ytterligere 10 000 har vært innom programmet.

På verdensbasis er programmet i bruk av sju ulike organisasjoner. Nesten 70 000 personer har samlet fullført alle de sju modulene.

- At over 25 000 nordmenn – utøvere, trenere og ledere – har tatt seg gjennom samtlige moduler er tall vi er svært godt fornøyd med. Her har vi selvsagt fått drahjelp gjennom den oppmerksomheten som har vært omkring tematikken de siste par årene, og vi ser nå at idretten selv i større og større grad utfordrer sine utøvere og ledere til å bruke tid på å skaffe seg grunnleggende antidopingkunnskap, og peker da ofte mot Ren Utøver, sier kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien.

Av internasjonale særforbund er volleyballforbundet blant de som har tatt i bruk programmet som i sin tid ble utviklet av Antidoping Norge i samarbeid med Antidoping Danmark. Rent teknisk er programmet utviklet av selskapet Transform.

Programmet benyttes nå blant norske, danske og svenske utøvere.

- Med noen tilpasninger vil også Det europeiske friidrettsforbundet, European Athletics, bruke programmet i forbindelse med sommerens europamesterskap. Ingen får delta uten å ha gjennomført "I run clean", som den versjonen heter, forteller adm. dir. i Transform, Stig Robert Larsen.

I forbindelse med 3-årsmarkeringen har Antidoping Norge lansert en kampanje for å få enda flere til å tilegne seg antidopingkunnskap gjennom Ren Utøver. Her kan du vinne et gavekort på sportsutstyr til en verdi av kr. 1500,-


Halvor Byfuglien, kommunikasjonsleder i Antidoping Norge.
Foto: Stian Schløsser Møller

Publisert: 01.06.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).