Rent Idrettslag er et program rettet mot landets drøyt 11 000 idrettslag.

50 lag har gjennomført nye Rent IL

Én måned etter lanseringen av nye Rent Idrettslag har 50 lag satt opp en handlingsplan mot doping og blitt sertifisert.

Fredrik Lauritzen, avdelingsleder. Foto: Stian S. Møller

- Vi er veldig fornøyd med at så mange har gjennomført prosessen og blitt sertifisert, sier avdelingsleder for forebygging og folkehelse, Fredrik Lauritzen.

Rent Idrettslag skal gjøre det enklere for idrettslagene å jobbe med antidoping og verdispørsmål, og ble lansert på Ullevaal stadion 7. mars. Siden den gang har 50 idrettslag laget en handlingsplan mot doping og blitt sertifisert.

- Vel så viktig som å appellere til holdninger og verdier, er det å spre kunnskap og gi informasjon om verktøy som hjelper utøverne til å unngå uforvarende brudd på dopingreglene, sier Lauritzen.

Rent IL: Start sertifiseringen av ditt lag her

To års gyldighet

Programmet er for idrettslag knyttet til særforbund underlagt Norges idrettsforbund.

På antidoping.no/rentil ligger det en forberedelsesdel som må gjennomgås før oppstart. Deretter oppfordres det til å sette av én til to timer, samle styret, sentrale trenere, ledere og andre ressurspersoner til en arbeidsøkt.

Etter å ha registrert lag, gruppetilhørighet, særforbund og kontaktinformasjon, skal gruppen gjennomføre en diskusjonsoppgave, godta en erklæring og sette opp en tiltaksplan tilpasset sitt lag.

Dette resulterer i en sertifisering som er gyldig i to år.

Pakke i posten

- Vi forventer at lagene setter opp handlingsplaner som gjenspeiler størrelsen og ressursene de har til rådighet. Ved å involvere mange i prosessen, oppnår man også en større tilhørighet til planen og tiltakene som skal gjennomføres, sier Lauritzen.

Som sertifisert idrettslag mottar man en pakke i posten fra ADNO med både materiell og giveaways.

Sjekk innholdet i gavepakken her.

Publisert: 08.04.19

Flere artikler