Styreleder Thorhild Widvey under relanseringen av Rent IL. Foto: Lars Vestad

ADNO lanserte nye Rent Idrettslag

ADNO-styreleder Thorhild Widvey og idrettspresident Tom Tvedt innledet. 

Idrettspresident Tom Tvedt

- Vi har forskjellige roller, men så til de grader felles mål. Vi må forsvare og beskytte de rene utøverne kontinuerlig, uttalte idrettspresident Tom Tvedt.

Torsdag 7. mars lanserte Antidoping Norge en ny og oppdatert versjon av Rent Idrettslag - et forebyggende antidopingprogram rettet mot landets over 11 000 idrettslag.

Over 30 særforbund var til stede under lanseringen på Ullevål stadion torsdag, som ble åpnet av idrettspresident Tvedt og styreleder i Antidoping Norge, Thorhild Widvey.

Rent Idrettslag er et webbasert program, som utfordrer idrettslagene til å diskutere utfordringer og risikoer i eget lag, og til syvende og sist utforme en handlingsplan med konkrete tiltak. 

Bli et Rent Idrettslag: Start sertifiseringen nå!

Når prosessen er fullført, mottar idrettslaget en sertifisering som varer i to år, og får samtidig tilgang på ressurser og materiell de kan benytte i det forebyggende arbeidet.

- Rent Idrettslag handler om å øke bevisstheten og kunnskapen om et viktig tema, og å bygge opp under tydelige holdninger gjennom konkrete handlinger. Slik kan idrettslagene beskytte sine egne utøvere fra å gjøre uheldige valg både bevisst og ubevisst, sier styreleder i Antidoping Norge, Thorhild Widvey. 

VIDEO: Tom Tvedt med appell til norske idrettsledere


Rent Idrettslag skal gjøre det enklere for norske idrettslag å sette fokus på antidopingarbeid. 

Publisert: 07.03.19

Flere artikler