Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge. Foto: Stian Schløsser Møller

ADNO tildelt 36,5 millioner

Mottar 36 560 000 av spillemidlene til arbeidet for en dopingfri idrett. 

Tilskuddet fra Kulturdepartementet for 2019 tilsvarer en økning på 260 000 kroner fra inneværende år. I tillegg til dette, ble Antidoping Norge (ADNO) tildelt 1 450 000 for å utføre sekretariatsfunksjonen for WADA-visepresident Linda Hofstad Helleland i 2019. 

– Vi prioriterer arbeidet med "Fair Play" i idretten høyt. De siste års avsløringer av omfattende dopingbruk i idretten viser at det er behov for økt innsats på antidopingfeltet. Derfor øker vi også dette året tilskuddet til Antidoping Norge, sier kulturminister Trine Skei Grande.

- ADNO har som mål å være en pådriver i det internasjonale antidopingarbeidet, og dette tilskuddet gjør det mulig for oss å opprettholde vårt arbeid, sier daglig leder Anders Solheim. 

I forslaget til statsbudsjett for 2019, er det også foreslått en driftsstøtte på 7,9 millioner kroner til arbeidet ADNO gjør for å forebygge doping utenfor idretten. 

Publisert: 14.12.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).