Antidoping Norge forberedte ungdoms-OL-troppen på testing

For flere unge talenter kan ungdoms-OL på Lillehammer bli første møte med dopingprøve. Nå vet de mer om hva de går til.

Antidoping Norges Linda Olsen (t.v.) og Per Inge Rustad (t.h.) sammen med Erlend Kirkesæther fra Olympiatoppen.

Den norske troppen som skal delta i ungdoms-OL på Lillehammer i februar var samlet til pre-camp sist uke. De fikk informasjon om regler for troppen og praktisk informasjon om boforhold og treningsmuligheter under lekene.

De fikk også informasjon fra Antidoping Norge, som var representert ved fagrådgiver idrett Linda Olsen og rådgiver Per Inge Rustad, som jobber med testplanlegging.

- Utøverne fikk et innblikk i reglene de må forholde seg til, hvordan en dopingkontroll foregår, informasjon om medisinsk fritak og hva de bør være oppmerksom på, som blant annet kosttilskudd, forteller Linda Olsen, fagrådgiver for idrett i Antidoping Norge.

For troppen som er tatt ut til ungdoms-OL handler mye om å lære. Allerede på pre-campen var det mye god lærdom å få med seg, og en av utøverne, Karen Jensen, forteller til Olympiatoppen.no at hun lærte noe nytt om dopingtesting:

- Det at Antidoping Norge kom å forklarte oss hvordan en dopingtest foregår var veldig nyttig, det visste jeg veldig lite om, og har ikke tenkt så mye på det, men nå føler jeg meg mer trygg.

Publisert: 19.01.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler