Cecilia Brækhus i diskusjon med daværende generaldirektør i WADA, David Howman, da han gjestet NIF og Antidoping Norges antidopingseminar i april.

Antidoping Norge og proffboksing

Onsdag 29. juni ble det kjent at det er gitt grønt lys for Cecilia Brækhus’ første proffkamp på norsk jord. 

Det er nå klart at denne kampen vil finne sted i Oslo Spektrum 1. oktober. Antidoping Norge har i denne sammenheng signert en avtale med Team Brækhus og First Lady Promotion om å gjennomføre et antidopingprogram.

- Det er en prosess som har pågått over tid, hvor begge parter har jobbet for å finne fram til et antidopingprogram som oppfyller de krav som stilles i World Anti-Doping Code. Antidoping Norge ser positivt på at aktører utenfor den organiserte idretten i Norge ønsker å ha et antidopingprogram som holder høy kvalitet, og vi tror den avtalen som her er gjort vil kunne bane vei for andre som vil ha et antidopingprogram tilsvarende det idretten har, sier assisterende daglig leder i Antidoping Norge, Frode Hestnes

12 ukers testperiode

Det er Godkjenningsnemnda som har vurdert søknaden fra First Lady Promotion, herunder vurdering av et antidopingprogram inneholdende gjennomføring av dopingprøver, håndtering av prøvesvar og sanksjonering av en eventuell positiv prøve.

Antidoping Norges frittstående Påtalenemnd vil være påtaleinstans på lik linje med saker i idretten, mens First Lady Promotion har måttet etablere et uavhengig domsorgan som skal ta seg av sanksjonering og håndheving av regelverket.

- For oss er det viktig å ha muligheten til å teste før, under og etter kamp. Nå har vi kommet til enighet om en avtale som sier at vi kan teste utøverne åtte uker før kamp og fire uker etter, sier Hestnes.

At utøverne underkaster seg antidopingprogrammet i 12 uker er ifølge Hestnes helt nødvendig dersom det skal konkurreres på norsk jord.

- Vi er verken for eller mot proffboksing og andre idretter/sporter, vårt fokus er utelukkende på antidoping, og at så mange som mulig implementerer et skikkelig antidopingprogram, presiserer han. 

Publisert: 30.06.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler