Hege Otterstad, Steinar Leikvangen og Ann Helen Bjørnstad skal jobbe som kontrollansvarlige på hver sin arena under Rio-OL.

Antidoping Norge på plass i Rio

- Vi gleder oss veldig til å bidra.

Camilla Eide Jacobsen skal være kontrollansvarlig på Copacabana-stranden.

Når startskuddet for de olympiske lekene i Rio går 5. august, er Antidoping Norge til stede med fire erfarne dopingkontrollører: Hege Otterstad, Steinar Leikvangen, Ann Helen Bjørnstad og Camilla Eide Jacobsen.

De fire skal jobbe som kontrollansvarlige på hver sin arena under mesterskapet, og allerede fredag 22. juli satte Otterstad og Bjørnstad seg på flyet til Brasil. Den olympiske perioden startet nemlig 24. juli, og i de to ukene før lekene begynner skal kontrollørene bidra under pre-testingen i utøverlandsbyen.

Les også: Skal ha rapportert falske positive prøver

- Som dopingkontrollør er arbeidet under de store mesterskapene det mest spennende man kan være med på. Vi gleder oss veldig til å bidra, sier Bjørnstad, som har jobbet som dopingkontrollør siden 1994 og er med i sitt femte OL.

- Store forventninger

Kollega Otterstad har jobbet som dopingkontrollør siden midten på 1990-tallet, men har aldri tidligere vært med på et OL. Det har heller ikke Eide Jacobsen. Leikvangen var på sin side med som kontrollør i London-OL i 2012. 

Les også: - Bedre OL-testing enn noensinne

Eide Jacobsen og Leikvangen ankommer henholdsvis 26 og 31. juli, og skal være kontrollansvarlige på Copacabana-stranden og friidrettsarenaen. Otterstad og Bjørnstad har samme rolle på seile- og turnarenaene.

- Jeg har store forventninger til det å være med på dette. Jeg håper og tror det blir en fantastisk opplevelse, og ser frem til å få nye bekjentskaper og gjøre en god jobb på vegne av Antidoping Norge, sier Eide Jacobsen. 

38 arenaer - 169 kontrollører

Totalt er det 38 arenaer som tas i bruk under lekene, og samtlige av disse har én kontrollstasjon og en rekke kontrollrom som brukes til testing. Testarbeidet koordineres fra kontrollstasjonen.

- Til sammen er 169 dopingkontrollører i aksjon før og under lekene. Cirka halvparten av disse er fra vertslandet, sier Otterstad. 

Les også: IOC bruker norsk antidopingkompetanse

OL i Rio starter 5. august. 

Publisert: 25.07.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler