Visepresident Linda Hofstad Helleland i WADA og USADA-sjef Travis Tygart er blant profilene som deltar på "Clean Sport = Fair Outcome?"-konferansen i Oslo i juni. Foto: Stian Schløsser Møller

Antidoping-topper deltar på internasjonal konferanse i Oslo

McLaren, Tygart, Helleland og Koss blant profilene som gjester «Clean Sport = Fair Outcome?»-konferansen i Oslo 25. juni. Gratis påmelding her.

Daglig leder Anders Solheim. Foto: Stian S. Møller

Konferansen er et samarbeid mellom Antidoping Norge, World Forum for Ethics in Business (WFEB) og FairSport, og holdes på Grand Hotel i Oslo 25. juni.

Det endelige programmet er ikke klart, men vi kan allerede nå bekrefte at profiler som professor Richard McLaren, USADA-sjef Travis Tygart, FairSport-president Johann Olav Koss og WADA-visepresident Linda Hofstad Helleland vil være til stede. 

Det vil bli både foredrag og debatter, og Jan Åge Fjørtoft skal være moderator for halvdagskonferansen. 

- Dette blir en unik mulighet til å løfte og diskutere de viktige problemstillingene i idrettsverdenen akkurat nå. Hvordan kan vi styrke antidopingarbeidets struktur og rammeverk? Gjør vi nok for de rene utøverne?, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim. 

Pyeongchang-OL

Programmet for konferansen på Grand Hotel er i ferd med å bli spikret, og flere av de fremste beslutningstakerne innen blant annet idrett og antidoping vil være til stede. 

Bakteppet for konferansen er den kaotiske situasjonen i internasjonal idrett som nådde et klimaks under opptakten til OL i Pyeongchang. Russiske utøvere som var utestengt av IOC på grunn av tilknytning til det systematiske jukset som blant annet WADA har påvist, fikk samtidig delta i konkurranser i regi av sine egne internasjonale særforbund. 

IOCs beslutning om å utestenge russiske utøvere ble dessuten anket til Idrettens voldgiftsrett, som valgte å frifinne flere av dem.

- Uholdbart

Den kaotiske situasjonen har etterlatt mange spørsmål for de som følger idretten. 

- Jeg håper konferansen 25. juni kan bidra til å sette fart i moderniseringen av antidopingarbeidet i idretten. Skal vi forvalte ønsket om en ren idrett, er vi avhengig av å vise vilje og evne til å forbedre arbeidet, sier Solheim. 

Clean Sport = Fair Outcome? Les mer om konferansen her

Publisert: 24.05.18 - Oppdatert: 22.06.18

Flere artikler