Antidopingseminar for støttepersonell

Antidoping Norge inviterer til seminar for leger, fysioterapeuter og annet støttepersonell.

www.renutover.no

Antidoping Norge inviterer til antidopingseminar i Oslo, for leger, fysioterapeuter og annet støttepersonell.

TID: 27. august 2015 kl. 08.30-17.00.

STED: Ullevaal Stadion, Oslo.

Seminaret er obligatorisk for leger og fysioterapeuter som vil bli autorisert som Idrettslege (NIMF) og som Idrettsfysioterapeut (FFI).

Målgruppe:

  • Leger som arbeider med idrettsmedisin/aktivitetsmedisin og som ønsker å bli autorisert som Idrettslege (NIMF). Kurset er godkjent av Den norske legeforening, med 11 poeng, valgfritt kurs til videre- og etterutdanning og spesialutdanning
  • Fysioterapeuter som ønsker å bli autorisert som Idrettsfysioterapeut FFI (vedtatt krav om gjennomført antidopingkurs for godkjennelse som idrettsfysioterapeut) 
  • Andre leger, fysioterapeuter, trenere og støttepersonell som er tilknyttet landslag eller idrettslag som ønsker opplæring i antidopingarbeid

Kursets målsetting:

  • gi økt kunnskap om dopinglisten og helseskader ved misbruk, medisinsk fritak fra dopinglisten,  NIFs dopingbestemmelser, kosthold og kosttilskudd.
  • gi en innføring i medisinsk støttepersonells roller og oppgaver i forbindelse med antidopingarbeidet 
  • gi deltakerne en teoretisk og praktisk innføring i dopingkontrollens prøvetaking slik at de kan bistå utøvere, som ledsager under prøvetaking og peke på eventuelle uoverensstemmelser i forhold til krav
  • gi kunnskap om hvor man kan søke ytterligere informasjon i forbindelse med antidopingarbeidet

Kursramme:
Totalt 12 timer. Gjennomføres med en kombinasjon av teori, praksis og web-læring. Alle deler må gjennomføres for å få godkjent kurs.

Godkjent kurs forutsetter gjennomføring av e-læringsprogrammet «Ren Utøver». Programmet gjøres på egen hånd i forkant av kurset eller senest 14 dager etter kurset.
Se www.renutover.no

Kursavgift: Kr. 1500,- (Faktureres i forkant av kurset)
Påmeldingsfrist: 20. august 2015.

Elektronisk påmeldingtrykk her.

Spørsmål om kurset kan rettes til post@antidoping.no.

Publisert: 10.08.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler