Leder for medisinsk fagkomité, Per Thorsby, var en av foredragsholderne under Antidoping Norges seminar for medisinsk støttepersonell mandag. Foto: Lars Vestad

Arrangerte seminar om antidoping for medisinsk støttepersonell

- Det er viktig at de som jobber tettest på utøverne har kunnskap om antidoping. 

Fagrådgiver Astrid Gjelstad i Antidoping Norge.

Mandag arrangerte Antidoping Norge seminar for medisinsk støttepersonell på Ullevaal Stadion.

Seminaret holdes to ganger i året, og er obligatorisk for leger og fysioterapeuter som vil bli autorisert Idrettslege (NIMF) og Idrettsfysioterapeut (FFI). Det er også et krav for medlemmer av Norsk Manuellterapeutforening (NMF).

Dopinglisten, legemiddelsøk og medisinske fritak sto på agendaen da fagrådgiver Astrid Gjelstad og leder for medisinsk fagkomité, Per Thorsby, tok for seg det medinske området.

Les også: WADA publiserte dopinglisten for 2018

Utover dagen fikk de 35 fremmøtte også en innføring i det juridiske området, ulike tiltak i antidopingarbeidet og faglig påfyll rundt ernæring og kosttilskudd. 

- Gjennom dette kurset har vi som mål å gi deltakerne en innføring i rollen og ansvaret det medisinske støtteapparatet har i antidopingarbeidet. Det er viktig at de som jobber tettest på utøverne har kunnskap om antidoping, og at de har forståelse for sin rolle som veileder og verdiformidler, sier medisinsk fagrådgiver, Astrid Gjelstad. 

Les også: Flere nyheter fra Antidoping Norge

Publisert: 10.10.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler