Foto: iStock

Bruker du inhalator for astma og driver idrett?

Det finnes en egen guide som veileder på en enkel måte.

Det har vært betydelig diskusjon knyttet til astma og medisinbruk blant idrettsutøvere de siste månedene. Også Antidoping Norge får forståelig nok mange spørsmål om tematikken.

Sykehusapotekene i Midt-Norge har utviklet informasjonsbrosjyrer for inhalasjonspreparater. Nylig ble disse brosjyrene oppdatert med informasjon om medisinen står på WADAs dopingliste, samt at det framkommer informasjon om grenseverdier.

- Dette er en betydelig forenkling for alle som bruker inhalatorer for astma og driver idrett. Det er nå enkelt å finne ut om medisinen man bruker omfattes av dopingbestemmelsene, sier Anders Solheim i Antidoping Norge.

Q&A: Astma og idrettsutøvere

Tabellen i brosjyrene viser hvilke preparater som omfattes av dopinglisten og hvilke grenseverdier som utøvere og helsepersonell må forholde seg til. Oversikten er utarbeidet av farmasøyt Espen Skarstein Kolberg ved Sykehusapoteket i Trondheim, og gjennomgått av medisinsk sjef i Antidoping Norge.

Her finner du brosjyrene

Publisert: 02.01.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).