I Norge for å utveksle erfaringer. Foto: Eva Brusgaard/KUD

CHINADA i Norge: - Et spennende og fruktbart samarbeid

Antidoping Norge og det kinesiske antidopingbyrået, CHINADA, skal lære av hverandre. 

Norsk samarbeid med Kina om antidoping strekker seg tilbake til midten av 1990-tallet.

En ny treårig samarbeidsavtale ble signert i Beijing tidligere i år forbindelse med at en norsk idrettsdelegasjon ledet av kulturminister og visepresident i WADA, Linda Hofstad Helleland, var på besøk i Kina.

Forrige uke ble det avholdt et prosjektmøte i Norge der Kinas antidopingbyrå (CHINADA) og kinesiske myndigheter var representert.

- Vi er veldig glad for at vi nå, etter at forholdet mellom Norge og Kina er formalisert igjen, kan gjenoppta det jeg opplever som et spennende og fruktbart samarbeid. Kina er en gigantisk nasjon og idrettsnasjon og er også en viktig ressurs i antidopingarbeidet, sier daglig leder Anders Solheim.

Erfaringsutveksling

I dette prosjektet handler det om en gjensidighet der ADNO og CHINADA ønsker å lære av hverandre, og forrige uke dreide seg om erfaringsutveksling mellom ansatte i de to organisasjonene.

Den kinesiske delegasjonen har også fått muligheten til å møte statsråd og visepresident i WADA, Linda Hofstad Helleland, idrettspresident Tom Tvedt og andre norske idrettsledere.

- Det internasjonale antidopingarbeidet trenger samarbeid av denne typen, og det er viktig at vi både kan forstå hverandre og lære av hverandre. Vi ser fram til å videreutvikle vår relasjon med kineserne og mener det er ekstra viktig med tanke på at det kommer et vinter-OL i Kina i 2022, sier Solheim. 

Publisert: 25.09.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler