Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

- Det groveste overtrampet som er avdekket

Richard Mclarens WADA-rapport om doping i russisk idrett offentliggjort mandag. 

Jusprofessor Richard McLaren offentliggjorde mandag sin rapport om den påståtte organiserte dopingen i russisk idrett, og rapporten var utvetydig: Russland har hatt et organisert og statlig styrt dopingprogram siden 2011. 

Les rapporten her! 

Etterforskningen ble iverksatt en uke etter at New York Times publiserte et intervju med laboratoriesjef Grigorij Rodsjenkov 12. mai 2016. Her hevdet han at en rekke russiske medaljevinnere var dopet under Sotsji-OL, og at de var underlagt et statlig støttet dopingprogram. 

Rodsjenkov kom med opplysninger om hvordan han hadde bidratt til å dope utøverne, og hvilke rutiner laboratoriet hadde for å skjule positive prøver.

Under en direktesendt pressekonferanse fra Toronto bekreftet McLaren at dopede russiske utøvere har blitt beskyttet ved hjelp av russiske myndigheter. 

- Dette er det groveste overtrampet mot antidopingarbeidet som noensinne har blitt avdekket. Nå forventer vi at IOC tar ansvar og suspenderer Russland fra deltakelse i Rio-OL, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim. 

Publisert: 18.07.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler