Treningsprofilene Susanne Soydan og Sigvar Garfors, samt ROS-senterleder Mari Ourom, er blant de som kommer på Antidoping Norges nasjonale seminar 14. november. Foto: Privat

Disse kommer på ADNOs nasjonale seminar

Kropp, utseende og trening er fokus for årets nasjonale seminar. Gratis påmelding (frist 29. oktober). 

Påmeldingsfrist 29. oktober: Gratis påmelding her

14. november arrangerer Antidoping Norge nasjonalt seminar på Thon Hotel Arena i Lillestrøm. Det overordnede temaet for årets seminar er "Hvordan kan vi skape en sunnere treningskultur?", og en rekke profiler kommer for å snakke om temaer som kropp, utseende og trening. 

Her kan du bli bedre kjent med noen av dem.

Fullt program finner du her


Kristina Holmqvist Gattario skal holde foredraget "Kroppsmissnöje och utseendekultur: Hur får vi till förändring?". Holmqvist Gattario, PhD, er universitetslektor ved Psykologiska institutionen på Gøteborgs Universitet.

Hun forsker på utseendekultur og unges kroppsbilde, og er særlig interessert i hvordan en kan fremme et positivt kroppsbilde.

I dette foredraget skal hun snakke om hva som former vårt kroppsbilde, hva som kjennetegner et positivt kroppsbilde og - kanskje viktigst av alt - hvordan vi kan komme oss dit. 


Mari Ourom jobber som senterleder i ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser avd. Oslo/Akershus. Hun har bakgrunn fra Norges idrettshøgskole, hvor hun har tatt en mastergrad i fysisk aktivitet og helse med fordypning i spiseforstyrrelser i idretten. 

Ourom skal snakke om spiseforstyrrelser generelt, men med ekstra fokus på de mer sunnhets- og treningsmaniske lidelsene som ortoreksi og megareksi. 


Jørn Stian Dahl er PT-manager i Stamina. Han er tidligere idrettsutøver på internasjonalt nivå innen tikamp og bob. Dahl har i en årrekke vært mentor for noen av Norges fremste PT-er, og har selv vært PT siden 1997. 

Dahl har et stort engasjement for ungdom, trening og livsstil, og er både fotballtrener og aktivitetsleder for ungdom i alderstrinnet 13-18. Han har sin utdanningsbakgrunn blant annet fra Norges idrettshøgskole, hvor han også har vært foreleser. 


Susanne Soydan er en av profilene som skal bidra i en samtale om trening, kropp og prestasjon. Soydan er gruppetreningsinstruktør, PT, naprapat, skribent og forfatter. 

Hun har tidligere konkurrert i athletic fitness og driver nå først og fremst med styrkeløft. Hun produserer også artikler for nettstedene iform.no og bedretrent.no. 

- I artiklene tar jeg avstand fra "broscience" og formidler informasjon som er mer knyttet til det som kan vises gjennom forskning, eller temaer som handler om folkehelse, sier hun. 


Sigvar Garfors skal være med i posten på programmet som heter "Samtale om trening, kropp og prestasjon". Garfors er utdannet osteopat, men jobber som personlig trener og online-coach. 

Han er lidenskapelig opptatt av hvordan man kan oppnå en muskuløs og sterk fysikk uten bruk av ulovlige midler, og har selv konkurrert i både bodybuilding og styrkeløft. 


Karin Røttereng jobber som SLT-koordinator i Orkdal kommune. Hun sitter i hovedstyret i kommunens største idrettslag, og er også med i Sanitetsforeningen. 

Røttereng skal snakke om prosjektet "Sammen mot doping i Orkdal". Orkdal var første kommune som inngikk samarbeid med Antidoping Norge, og hun har gjennom prosjektet sett hvor stor betydning forebyggende arbeid har i forhold til kroppspress, trening og folkehelse. 


Anne Mette Nesje Porten er antropolog av utdanning og jobber med folkehelse i Hordaland fylkeskommune. Hun sitter i styringsgruppen til lokal mobilisering mot doping-prosjektet i Hordaland og skal snakke om arbeidet som gjøres i fylket. 


Lasse Tufte er en av profilene som skal delta i samtalen om trening, kropp og prestasjon. Tufte er utdannet personlig trener og grunnlegger av Tufteparken. Tufte har etablert rundt 200 utendørs treningsparker i Norge etter at han re-introduserte og re-populariserte trening med egen kroppsvekt fra 2010 og utover. Tufte har skrevet to bøker om Calisthenics og to bøker som heter "Tren Sammen" (1 og 2), som omhandler trening med partner. 

Tufte trener selv allsidig med både klatring, svømming, løping, ski, rulleski og all annen aktivitet som er lystbetont - og fokuserer også på at dette skal være grunnlaget for trening overfor sine PT-kunder, på workshops, fagsamlinger etc. 

Femte gang

Dette er femte gang Antidoping Norge arrangerer nasjonalt seminar om doping som samfunnsproblem. Årets seminar innledes av styreleder Thorhild Widvey i Antidoping Norge, og åpnes av leder for Helse- og omsorgskomitéen på Stortinget, Olaug Bollestad. 

Her finner du mer informasjon om program og påmelding

Publisert: 24.10.18 - Oppdatert: 05.11.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).