Rådgiver Maha Kamran på scenen under presentasjonen av Dopingkontakten. Alle foto: Lars Vestad

Dopingkontakten relansert: - Et viktig verktøy for å forebygge doping

En rekke trenings- og kostholdsinteresserte møtte opp på MESH i Oslo sentrum for å overvære fredagens relansering av Dopingkontakten. 

Fredrik Lauritzen, avdelingsleder

Fredag 27. april ble Antidoping Norges infomasjons- og samtaletjeneste Dopingkontakten relansert på MESH i Oslo sentrum.

En rekke trenings- og kostholdsinteresserte bloggere og influencere hadde møtt opp for å få med seg relanseringen, som blant annet inneholdt foredrag om temaer som sosiale medier, kroppspress, influencing, dopingbruk og prestasjonsbasert medisinering. 

I tillegg til e-post og telefon, vil Dopingkontakten nå også omfatte en chattetjeneste som er åpen tirsdag til fredag mellom klokken 11 og 19. 

- Dopingkontakten er en samtale- og informasjonstjeneste knyttet til doping i et samfunnsperspektiv, og er et viktig verktøy for å forebygge doping og gi økt informasjon knyttet til tematikken, sier avdelingsleder for forebygging og folkehelse, Fredrik Lauritzen. 


Valgerd Svarstad Haugland ønsket velkommen. 

Anonymitet

Dopingkontakten betjenes av personale med kompetanse på spørsmål om doping, trening, mestring og motivasjon.

Målgruppen for tjenesten er bred. 

Dopingkontakten: Kontakt oss på chat, e-post eller telefon

- På den ene siden ønsker vi å øke kunnskapen til personer som kan berøres av temaet gjennom yrkene sine, som for eksempel helsepersonell, politi, lærere og andre. På den andre siden ønsker vi også å forebygge doping blant ungdom og formidle gode holdninger til trening og kropp, sier han. 

Parkour-åpning

Arrangementet åpnet fredag morgen med et spektakulært innslag fra Furuset Parkour. Deretter var det høytidelig åpning med Antidoping Norges styreleder, Valgerd Svarstad Haugland, før foredragene kom på rekke og rad. Temaene engasjerte de fremmøtte, som hadde mange spørsmål og tanker om det som ble presentert. 


Per Thorsby holdt et engasjerende foredrag med tittelen "Prestasjonsbasert medisinering". 

- Det var et vellykket opplegg med flinke foredragsholdere og spennende temaer. Vi fikk besøk av mange bloggere og influencere med store følgerskarer i sosiale medier, og jeg håper de vil bidra til å spre gode holdninger og støtte opp om rene treningsmiljøer, sier Lauritzen. 

Dopingkontakten

  • En informasjons- og samtaletjeneste på chat, e-post og telefon som er åpen tirsdag til fredag 11.00-19.00. 
  • Tjenesten bemannes av personer med psykologisk- og idrettsfaglig kompetanse.
  • Besvarer spørsmål og tanker om doping, kropp, selvbilde, trening og mestring.

Publisert: 27.04.18 - Oppdatert: 06.06.18

Flere artikler