Dopingtester på Birken

Antidoping Norge kommer til å gjennomføre dopingkontroller i Birkebeinerrennet 2016.

Pressemelding 17. mars 2016:

Antidoping Norge kommer til å gjennomføre dopingkontroller i forbindelse med Birkebeinerrennet denne helga. 

- Vi har sett at det forekommer doping i mosjonsidretten, det er bakgrunnen for at vi nå prioriterer å teste i Birkebeinerrennet. Vi tror at vår tilstedeværelse har en avskrekkende effekt, sier daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge.

De siste årene har det vært tilfeller både av innførsel av dopingmidler og positive dopingprøver i tilknytning til mosjonsidretten. 

Antidoping Norge jobber for en ren toppidrett, men har også et sterkt fokus på folkehelse og sunne treningsmiljøer i mosjons- og breddeidretten.

Deltakerne i turrenn, som Birkebeinerrennet, er underlagt Norges idrettsforbunds (NIF) lov gjennom at de enten er registrerte medlemmer av en idrettsklubb eller ved at de har løst engangslisens. Dermed er de også omfattet av dopingbestemmelsene i NIFs lov.

Antidoping Norge registrerer at det knytter seg stor prestisje til de største konkurransene innen mosjonsidretten, noe som gir ekstra grunn til å følge med.

- Den økte prestisjen gjør at vi også må ha et fokus og et årvåkent blikk på denne typen arrangementer. Vi ønsker å fremme rene og sunne treningsmiljøer og vil bidra til at alle konkurrerer på like vilkår, sier Solheim.

Publisert: 17.03.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler