Styreleder i Antidoping Norge, Valgerd Svarstad Haugland, skrev onsdag 10. august under en avtale med UEFA og sjef for medisin og antidoping, Marc Vouillamoz.

- En god dag for antidopingarbeidet

Antidoping Norge og Det europeiske fotballforbundet (UEFA) signerte samarbeidsavtale.

Onsdag 10. august signerte Antidoping Norge og UEFA en avtale om koordinering av antidopingarbeidet. Avtalen omfatter deling av informasjon i forbindelse med testplanlegging, og skal blant annet bidra til å styrke testingen av norske spillere som deltar i europeiske turneringer. Styreleder Valgerd Svarstad Haugland var til stede for Antidoping Norge, mens UEFA var representert ved sjef for medisin og antidoping, Marc Vouillamoz.

- Det er en historisk avtale vi nå har skrevet under på, og jeg er veldig glad for det. Når vi nå forplikter oss til å utveksle informasjon med hverandre, er det en måte å forenkle antidopingarbeidet på. Det er en vinn-vinn-situasjon, og en god dag for antidopingarbeidet i norsk og internasjonal fotball, sier styreleder Svarstad Haugland.

Antidoping Norge er det 24 nasjonale antidopingbyrået som inngår en slik samarbeidsavtale. I 2016/2017-sesongen fortsetter UEFA arbeidet med å etablere biologiske pass for spillere som deltar i europeiske turneringer. På denne måten blir spillere fulgt opp og testet over tid, og doping kan avsløres uten at man avlegger positiv prøve.

UEFA har også innført et program for prøvelagring, som gjør at de kan lagre prøver fra EM og europeiske klubbturneringer i minimum fire år. På denne måten kan de analysere prøver på nytt igjen, dersom de får ny ny informasjon eller utvikler nye analyseteknikker.

- Avtalen med Antidoping Norge understreker UEFAs innsats for å samarbeide med europeiske antidopingbyråer for å implementere det mest sofistikerte og avskrekkende testprogrammet i UEFA-konkurranser og nasjonale ligaer, sier Marc Vouillamoz.

- Denne avtalen formaliserer vårt gode forhold til Antidoping Norge som startet for flere år siden. Vi er sterkere om vi står sammen mot doping, fortsetter han.

Publisert: 15.08.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler