Clément De Maillard, sjefen for Interpols antidoping-enhet, er blant gjestene når Antidoping Norge og Helse og Omsorgsdepartementet arrangerer internasjonalt seminar i Oslo 7-9. juni. Foto: Skjermdump/WADA talks

En rekke profiler klare for vårt internasjonale seminar i Oslo

Professor Harrison Pope fra Harvard og Clément De Maillard fra Interpol blant foredragsholderne.

Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

Fra 7-9. juni arrangerer Antidoping Norge og Helse- og Omsorgsdepartementet internasjonalt seminar om doping og folkehelse i Oslo. Dette skjer i samarbeid med WADA, Kulturdepartementet, Politidirektoratet og Helsedirektoratet.

Internasjonalt seminar: Meld deg på her!

Listen over foredragsholdere er fortsatt ikke komplett, men vi kan allerede nå bekrefte at USADA-sjef Travis Tygart og generaldirektør i WADA, Olivier Niggli, er blant de som skal holde innlegg.

Det er også professor Harrison Pope fra Harvard Medical School, Clément De Maillard fra Interpol, professor og direktør Ines Geipel fra Doping-Opfer-Hilfe og WADAs visegeneraldirektør Rob Koehler.

- Vi er strålende fornøyd med foredragsholderne vi har sikret oss. Dette er personer med bred erfaring og stor autoritet innenfor områdene sine, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim. 

- En fantastisk mulighet

Helseminister Bent Høie og kulturminister LInda Hofstad Helleland, som i 2016 ble utnevnt til visepresident i WADA, er blant profilene som innleder seminaret onsdag 7. juni. Det samme er styreleder i Antidoping Norge, Valgerd Svarstad Haugland, og daglig leder Solheim.

Rekken av fremtredende norske, nordiske og internasjonale foredragsholdere er dessuten lang, og det samme er listen over aktuelle temaer.

Les også: - En gyllen mulighet til å markere oss

Skadevirkninger ved AAS-bruk, samarbeid med politi og tollvesen, kosttilskudd, forebygging og opplæring, treningssenterbransjen, lokale og regionale programmer og medisinsk behandling av dopingrelaterte lidelser er noe av det som skal tas opp.

- Dette er en fantastisk mulighet til å skaffe seg ny og oppdatert kunnskap fra de fremste i Norden og verden innenfor en rekke fagdisipliner. Doping som helseutfordring for unge mennesker er en problemstilling som treffer mange, og for første gang har vi laget et seminar som har lagt opp til parallellsesjoner for sentrale yrkesgrupper.

- Nå får de som er opptatte av medisinske spørsmål og behandling sin egen sesjon, og det samme gjør de som er opptatt av forebyggende arbeid i lokalsamfunnet, i tillegg til politi og tollvesen som jobber med å avdekke doping, sier han.

Samfunnsproblem

Det overordnede formålet med seminaret er å sette fokus på utfordringene knyttet til doping som samfunnsproblem, og deler av en treningskultur som har kommet inn på et negativt spor. Hvor fokuset på utseendet er sterkere enn fokuset på den helsemessige gevinsten av trening.

- Deltakerne på dette seminaret skal få med seg nyttig kunnskap og nye perspektiver hjem, slik at de er bedre rustet til å forhindre dopingbruk i lokalmiljøene, sier han.

Les mer: Lokal mobilisering mot doping

Målgruppen for seminaret er ansatte i antidopingorganisasjoner, politiet, tollvesenet, helsevesenet, treningssenterbransjen, samt forskere og andre som møter dopingproblematikken i hverdagen.

Påmeldingsfrist til seminaret er 1. april 2017.

For mer informasjon og påmelding: Klikk her!

Publisert: 06.02.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler