- En sterk alliert i Antidoping Norge

Besøk av WADA-presidenten.

Sir Craig Reedie tok over som WADA-president i januar 2014. Denne uka besøkte han Antidoping Norge.

I tillegg til å være WADAs øverste leder er skotten visepresident i IOC. I løpet av et drøyt døgn i Norge fikk Sir Craig Reedie et solid innblikk i hva som foregår av antidopingarbeid i Norge.

Onsdagen fikk Reedie og Chief Operating Officer and General Counsel i WADA, Olivier Niggli, en grundig presentasjon av Antidoping Norges arbeid. Kontrollprogrammet i norsk idrett, arbeidet utenfor den organiserte idretten, forebyggende aktiviteter og internasjonale prosjekter var noen av temaene som ble diskutert.

Torsdag deltok Reedie og Niggli på møter med statsråd Thorhild Widvey. Widvey ble for øvrig utpekt av Europarådet som de europeiske myndigheters kandidat til styret i WADA denne uka. Senere på dagen var det møter med representanter fra NIF, der også Norges Skiforbund fikk anledning til å presentere sin nye handlingsplan mot doping.

- Vi har en sterk alliert i Antidoping Norge, sa Reedie da han møtte norsk presse på tampen av sitt Oslo-besøk.

Han trakk fram organisasjonens internasjonale engasjement, det høye antallet blodprøver som tas og det han omtalte som et "imponerende" utdanningsprogram.

- For Antidoping Norge har det vært to nyttige dager der vi blant annet har fått muligheten til å diskutere nytt regelverk, som trer i kraft fra 1. januar 2015, samt mulige nye internasjonale samarbeid, sier Anders Solheim.

Publisert: 14.11.14 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).