- Et svært vellykket seminar

Nesten 200 personer på plass på antidopingseminaret.

Det var få tomme seter å oppdrive da NIF og Antidoping Norge i dag inviterte til antidopingseminar. Utgangspunktet for seminaret var spørsmålet: Hvordan sikre nulltoleranse for doping i internasjonale mesterskap i Norge?

X Games-debatten og spørsmålet om proffboksing dannet noe av bakteppet for seminaret. Seminaret ble åpnet av kulturminister Linda Hofstad Helleland. Utover dagen fulgte innlegg fra blant andre David Howman (WADAs generaldirektør), 1. visepresident i NIF, Kristin Kloster Aasen, styremedlem i WADA Thorild Widvey, avdelingsleder i Antidoping Norge, Britha Røkenes, Bjørn Sæthre fra sykkelforbundet og Mads Kaggestad.

Avslutningsvis ble det en paneldebatt med temperatur der særlig X Games ble heftig diskutert. Også proffboksing ble et tema, der Anders Solheim bekreftet at det er en god dialog mellom Antidoping Norge og representantene til bokser Cecilia Brækhus.

- Dette ble et svært vellykket seminar, med gode innlegg, en frisk debatt og svært godt oppmøte fra idretten, media, politikere og andre antidopinginteresserte. Min vurdering er at dette ble en god og fruktbar oppfølging av den debatten vi har hatt her i Norge tidligere i år om X Games og proffboksing, sier Anders Solheim.

- Med de signalene som ble gitt her i dag, så har vi god tro på at vi skal kunne få på plass et antidopingsystem som vil legge til rette for proffboksing i Norge, og vi håper også på at det vil kunne bli arrangert X Games igjen i Norge, men da med et antidopingprogram i henhold til World Anti-Doping Code. Vi er også glad for at kulturministeren så tydelig understreker at idrettsarrangement som skal søke om offentlig støtte skal følge antidopingreglene.


 Publisert: 22.04.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler