Antidoping Norges rådgivere, Anne Engelstad og Siri Bynke, sammen med representanter fra det kenyanske antidopingbyrået (ADAK). Foto: ADAK

Fokus på forebyggende antidopingarbeid i Kenya

Samarbeidet med Kenyas antidopingbyrå (ADAK) fortsetter. Denne uken var Antidoping Norge i Nairobi for å utveksle erfaringer fra forebyggende arbeid.

Antidoping Norge (ADNO) har siden 2010 bistått Kenya i utviklingen av antidopingarbeidet i landet.

I januar 2017 signerte ADNO, WADA og den nyopprettede kenyanske antidopingorganisasjonen, ADAK, en treårig samarbeidsavtale, med mål om å utvikle en robust antidopingorganisasjon i tråd med internasjonale standarder.

Tema for det tre dager lange møtet denne uken var forebyggende arbeid. På dag én fikk rådgiverne Anne Engelstad og Siri Bynke fra Antidoping Norge være med på en antidoping-workshop sammen med 200 utøvere fra Kenyas håndballforbund.

Kenya: Les mer om samarbeidet mellom ADNO og ADAK

Deretter var det to dager med workshops og erfaringsutveksling sammen med 25 representanter fra ADAK. Engelstad er fornøyd med dagene i Nairobi, og mener begge parter har fått godt utbytte av samlingen.

- Det var en lærerik og fin opplevelse for begge parter. ADAK holder mange foredrag og gjør allerede en god jobb med å spre kunnskap om antidoping. Vi har prøvd å gi dem nye verktøy og metoder å ta i bruk i foredragene, og har fokusert mye på å tenke utenfor boksen og gjøre innholdet enklere, sier Engelstad.

Dette har foregått både gjennom presentasjoner, gruppediskusjoner og andre praktiske øvelser. Neste prosjektmøte med ADAK arrangeres i Norge i mai.

Les også: ADNO skal bistå Kenya

Publisert: 09.02.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).