Fredrik Lauritzen i Antidoping Norge (f.v.) sammen med rektor Erland Sandvik og avdelingsleder for idrett, Jo Hjermstad. Foto: Celine Gjønnes

Gausdal ble Norges første sertifiserte «Ren Skole»

Torsdag var Antidoping Norge på plass og overrakte sertifiseringsbeviset.

Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin er den første skolen i Norge som har blitt sertifisert som «Ren Skole». Det ble markert med overrekkelse av sertifiseringsbevis og egen antidopingdag torsdag.

- Gausdal er en av tre skoler som har vært med i pilotprosjektet til «Ren Skole» siden i høst, og er nå første skole som har mottatt sertifiseringen. De har gjort en formidabel innsats for å sette antidoping på agendaen, og for å spre kunnskap og gode holdninger blant sine elever, sier avdelingsleder for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge, Fredrik Lauritzen. 

Elever fra fem land deltok

«Ren Skole» er et helhetlig program for videregående skoler, hvor hensikten er å styrke og synliggjøre skolens forebyggende innsats mot doping, og legge til rette for et trygt og helsefremmende treningsmiljø blant skolens elever.

Les også: Lokal mobilisering og Ren Elev

Målgruppen for programmet er videregående skoler i fylker som er med i prosjektsamarbeidet «Lokal mobilisering mot doping».

Gausdal videregående skole er del av et internasjonalt samarbeidsprosjekt ved navn SHARE, og i den anledning hadde de denne uken besøk av lærere og elever fra Polen, England, Tyskland, Litauen og Hellas.

Torsdag var alle med på antidopingdagen, som både besto av foredrag klasseromsundervisning, gruppearbeid og av en praktisk treningsøkt.

Ruster de unge for fremtiden

Avdelingsleder for idrett, Jo Hjermstad, forteller at elever ved Gausdal i løpet av sine tre år på skolen skal få solid kompetanse rundt antidopingarbeid, trening og kosthold. Dette for at de skal ta med seg gode holdninger og være i stand til å ta sunne og fornuftige valg i fremtiden.

- Vi vil ta vare på og bevisstgjøre skolens elever gjennom forebyggende verdi- og holdningsskapende tiltak. Dette gjør vi ved å inkludere antidopingrelatert undervisning i flere fag, og innen alle våre utdanningsprogrammer, sier Hjermstad.

I utviklingen av «Ren Skole»-programmet har ytterligere to skoler vært involvert i tillegg til Gausdal: Strinda vgs i Trondheim og Persbråten vgs i Oslo.

Publisert: 02.02.18

Flere artikler