Hederstegn til Svarstad Haugland

Styret i ADNO har tildelt Antidoping Norges Hederstegn til Valgerd Svarstad Haugland.

Styret i Antidoping Norge (ADNO) tildelte i forrige uke stiftelsens Hederstegn til Valgerd Svarstad Haugland. 

Da Svarstad Haugland nylig fratrådte som styreleder, hadde hun avsluttet sine to perioder i styret. Svarstad Haugland, som var Kulturminister den gang Antidoping Norge ble etablert i 2003, ble først oppnevnt som styremedlem av Norges idrettsforbund og olympiske komite i 2010. I juni 2011 ble hun så valgt som leder for styret da Jens Kristian Thune fratrådte.

Da hun i forrige uke ble hedret, het det i begrunnelsen fra styret i ADNO:

Styret tildeler Valgerd Svarstad Haugland Stiftelsen Antidoping Norges Hederstegn med diplom for hennes virke i styret og det omfattende arbeidet hun har utført for saken.

Hun har ledet stiftelsen i en periode med voldsom vekst og utvikling, og i en periode der stiftelsen og tematikken tidvis har fått massiv oppmerksomhet i offentligheten. I perioden har for eksempel stiftelsen etablert en nordisk profilenhet (NAPMU), etterforskning og etterretning har fått økt fokus i kontrollarbeidet, det er lansert og drevet omfattende informasjons- og holdningskampanjer som Ærlig talt og stiftelsen har blitt gitt mulighet til å trappe betydelig opp sitt arbeid mot doping som helse- og samfunnsproblem etter det at det nye lovforbudet mot doping trådte i kraft i Norge fra 1. juli 2013.

Valgerd Svarstad Haugland fortjener på bakgrunn av sin trofaste innsats for stiftelsen og antidopingarbeidet og motta Antidoping Norges hederstegn.

Vi takker Valgerd for innsats og samarbeid og ønsker nye styremedlemmer velkommen:
Siri Beate Hatlen nytt styremedlem
Thorhild Widvey inn i ADNO-styret

 

Publisert: 19.06.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).