Hjelmeset inn i meldepliktskomitéen

Den meritterte tidligere langrennsløperen Odd-Bjørn Hjelmeset er inne i meldepliktskomitéen som nyeste medlem.

Antidoping Norge har opprettet en meldepliktskomité som vurderer og vedtar utstedelse av advarsler til utøvere for brudd på NIFs «Forskrift om plikt til å gi informasjon for planlegging og gjennomføring av dopingkontroller. Komiteens medlemmer består av jurister og topputøvere. Meldepliktskomiteen kan også gi anbefalinger til praktiseringen av meldepliktsystemet eller ta opp relevante temaer etter eget initiativ.

Odd-Bjørn Hjelmeset har et klart ønske for sin deltakelse i komiteen.
- Jeg håper vi får lite å gjøre. Jo mindre, desto bedre, sier han med et smil.

Alle internasjonale særforbund og antidopingorganisasjoner som ønsker å delta med sine utøvere i OL er forpliktet til å opprette en prioritert utøverliste i henhold til WADAs regelverk.

Disse utøverne skal informere om hvor de bor, trener, om samlinger, faste aktiviteter og konkurranser, samt oppgi minimum ett daglig treffpunkt på én time mellom klokken 05.00 og 23.00, slik at de gjør seg selv tilgjengelig for uanmeldte dopingkontroller.

- Det er viktig at dette følges opp, det er viktig at juks og fanteri avdekkes, og at vi har en ren idrett, sier Hjelmeset.

Publisert: 12.02.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).