Hofstad Helleland ny visepresident i WADA

Valgt under søndagens styremøte i Glasgow. 

Under søndagens styremøte i Glasgow i Skottland ble kulturminister Linda Hofstad Helleland valgt til visepresident i WADA. Som kulturminister har Hofstad Helleland engasjert seg i antidopingdebatten, og i slutten av september ble det kjent at hun stilte som kandidat til å bli visepresident.

WADA blir finansiert 50-50 av IOC og myndighetene, og siden president Sir Craig Reedie er medlem av IOC, måtte den nye visepresidenten rekrutteres fra myndighetssiden.

Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, mener utnevnelsen av Hofstad Helleland er en bekreftelse på Norges ambisjoner i den internasjonale kampen mot doping.

- Norge har sterke tradisjoner for å bidra i utviklingen av det internasjonale antidopingarbeidet, og i Linda Hofstad Helleland har WADA fått en visepresident som er levende opptatt av å fremme en dopingfri idrett, sier Solheim.

Etter utnevnelsen understreket Hofstad Helleland at behovet for et sterkt, uavhengig og mektig WADA er større enn noensinne. Nå ser hun frem til å ta fatt på rollen som visepresident.

- Jeg er svært glad for den tilliten som styret i WADA har vist meg. Jeg vil med stort engasjement gå i gang med arbeidet for å fremme en dopingfri idrett, sier hun.

Publisert: 21.11.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).