Representanter for norsk idrett på plass hos Antidoping Norge.

Idrettssamarbeid med Kina: På plass for å lære om antidoping

Mandag arrangerte Antidoping Norge sertifiseringsseminar.

Kina satser stort på vinteridrett inn mot OL i Beijing i 2022, og inngikk 7. april 2017 en avtale med Norge på statlig nivå om utveksling av kunnskap og kompetanse. 

I handlingsplanen som ble vedtatt et drøyt år senere står det at samarbeidet skal omfatte både vintersport, håndball, bordtennis, antidoping, vitenskap og forskning.

Alle representantene for norsk idrett som er involvert i arbeidet med Kina skal gjennom et sertifiseringsseminar i antidoping. Det kinesiske antidopingbyrået, CHINADA, gjennomfører et liknende opplegg for representantene for kinesisk idrett før de reiser til Norge. 

Mandag arrangerte Antidoping Norge (ADNO) sertifiseringsseminar på Ullevaal for et knippe medlemmer av norsk idrett. 

Her sto historikk, dopinglisten, dopingbestemmelser, kontroll, forebyggende arbeid og en rekke andre temaer på agendaen.

- Vi er svært glade for samarbeidet vi har med Antidoping Norge. Dagens sertifiseringsseminar er en viktig del av den felles verdiplattformen norsk og kinesisk idrett har samlet seg om gjennom dette idrettssamarbeidet, sier Magnus Sverdrup, leder av internasjonal avdeling i Norges Idrettsforbund., 

Før mandagens seminar hadde ADNO gjennomført ett seminar på Meråker videregående skole og ett i Oslo. Det er planlagt ytterligere to seminarer i høst. 

- Kina er en stormakt innen idrett, og samarbeidet vi nå har etablert gir oss mulighet til å bygge gode relasjoner med våre kinesiske venner på en rekke områder også utover de olympiske skiidrettene. Vi skal blant annet samarbeide på paraområdet, et område hvor Kina har lykkes meget godt de senere årene. Denne avtalen gir en unik mulighet til å skape dialog og møteplasser mellom unge mennesker, uttalte idrettspresident Tom Tvedt da partene signerte handlingsplanen tidligere i år. 

Publisert: 13.08.18

Flere artikler