«Ikke tid for å kaste inn håndkleet»

Antidopingledere har fortsatt tro på WADA, men mener byrået må styrkes og reorganiseres. 

Antidoping Norge var en av 18 nasjonale antidopingbyråer (NADOer) som var samlet i Paris i helga for å diskutere situasjonen i det internasjonale antidopingarbeidet.

I pressemeldingen som ble sendt ut i etterkant av møtet understreket byråene at de vil stå «skulder ved skulder» med de mange utøverne som nå uttrykker mistillit til det globale antidopingsystemet.

- Det er ikke tid for å kaste inn håndkleet nå. Nå må vi stå på utøvernes side, og jobbe for å endre WADA til det bedre, heter det i uttalelsen som ble sluppet.

Les pressemeldingen som ble sendt ut etter helgas møte.

Møtene i Paris var en oppfølging av to møter som har blitt avholdt tidligere blant denne samlingen av nasjonale antidopingbyråer.

- Jeg opplever at de nasjonale byråene som var samlet i Paris er samstemte om at WADA må spille en viktig rolle i framtidens antidopingarbeid, men at det trengs et styrket og reorganisert WADA for å bygge et globalt antidopingsystem som utøvere og andre har tillit til, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge.

Vedtaket som ble gjort på sist styremøte i WADA om å gjeninnsette RUSADA under visse betingelser ble også diskutert i Paris. Russland har fått en frist til 31. desember med å gi tilgang til dopingprøver og dokumenter som finnes i dopinglaboratoriet i Moskva. I uttalelsen fra Paris-møtet, understrekes det at WADA vil bli fulgt nøye med tanke på hvordan de vurderer om Russland innfrir på dette punktet.

- WADA må ikke gjenta feilene som ble gjort i prosessen med å gjeninnsette RUSADA, og gjennomføre den videre prosessen på en mer transparent og åpen måte, heter det blant annet.

Les pressemeldingen som ble sendt ut etter helgas møte.

Publisert: 29.10.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).