Inggard Lereim tildelt Antidoping Norges hederstegn

- En forkjemper for ren idrett og sterk motstander av doping gjennom mange år.

Inggard Lereim er tildelt Stiftelsen Antidoping Norges hederstegn. Under fjorårets siste styremøte fikk han utmerkelsen overrakt av styreleder Valgerd Svarstad Haugland. 

I Antidoping Norges retningslinjer for hederstegn står det at dette kan tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte har arbeidet for Stiftelsen eller innenfor Stiftelsens virkeområde.

Stiftelsens styre har følgende begrunnelse for tildelingen til Lereim:

«Styret tildeler Inggard Lereim Stiftelsen Antidoping Norges Hederstegn med diplom for hans virke i styret og medisinsk fagkomite og det omfattende arbeidet han har utført for saken. Han har også gjort seg bemerket som en forkjemper for ren idrett og sterk motstander av doping gjennom mange år.»

Lereim ble oppnevnt som medlem av 1. juli 2007 av Norges Idrettsforbund og olympiske komite, og ble senere oppnevnt for en ny fire års periode av Kulturdepartementet i 2011.

Lereim har også ledet Antidoping Norges Medisinske fagkomite og vært nestleder i styret, i tillegg til flere internasjonale og nasjonale verv der han også har vært en tydelig stemme for antidopingarbeidet.

Lereim trådte ut av Antidoping Norges styre i februar i fjor da han ble innsatt i NIFs idrettsmedisinsk etisk råd. I mandatet til rådet står det at rådets medlemmer skal rekrutteres utenforIdrettsforbundet/Olympiatoppens og Antidoping Norges ordinære virksomhet. 

Publisert: 18.01.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler