IOC bruker norsk antidopingkompetanse mot Rio-OL

Antidoping Norge skal bistå IOC i antidopingarbeidet frem mot OL i Rio de Janeiro 2016.

Norsk idrett og Antidoping Norge har lang tradisjon for å være en pådriver i det internasjonale antidopingarbeidet. Nå ønsker IOC å bruke norsk antidopingkompetanse fram mot OL i Rio de Janeiro 2016.

- Det at vi blir spurt av IOC viser at de mener Norge er blant de ledende i verden på dette feltet. Antidoping Norge besitter stor kompetanse og jeg er glad for at vi nå får mulighet til å videreutvikle vårt internasjonale engasjement, sier daglig leder, Anders Solheim.

Det er særlig Rune Andersen som skal brukes i dette prosjektet.  Andersen avsluttet som WADA-direktør før sommeren og er nå spesialrådgiver i Antidoping Norge.

- Jeg gleder meg til å sette i gang med arbeidet. Samarbeidet ble opprettet fordi Norge besitter den kompetansen IOC ønsker. Samtidig viser det at IOC etterstreber å etablere et robust antidopingprogram før og under 2016-lekene, og det bør anerkjennes, sier Rune Andersen

Dette er ikke første gang norsk kompetanse har kommet andre land til gode. Norsk idrett og Antidoping Norge har jobbet med Kina siden 1990-tallet og fram mot OL i Sotsji bisto Antidoping Norge det russiske antidopingbyrået i arbeidet med å etablere en antidopingorganisasjon i Russland. Antidoping Norge er i tillegg i ferd med å etablere et samarbeid for å utvikle antidopingarbeidet i Kenya. Nylig ble også daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim valgt som leder av kontrollorganet for Europarådets antidopingkonvensjon.

-Vi ser det som vår oppgave å påvirke utviklingen internasjonalt, og opplever også at det er en forventing fra norsk idrett og norske utøvere om at vi bidrar på dette området, sier Anders Solheim.

Publisert: 19.08.14 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler