Justisminister Tor Mikkel Wara var fredag på besøk hos ADNO. Foto: Lars Vestad

Justisministeren på besøk hos Antidoping Norge

Avdekking av store dopingnettverk og samarbeid med politi- og justismyndigheter sto på agendaen da justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara besøkte Antidoping Norge (ADNO). 

Wara møtte blant annet daglig leder Anders Solheim og styreleder Thorhild Widvey, og fikk høre om hvordan Antidoping Norge jobber for å bekjempe doping som samfunnsproblem.

De siste årene har temaet blitt aktualisert ved at politiet har avdekket store nettverk som har drevet produksjon og salg av doping. "Operasjon Hush" og "Operasjon Stormfall" er eksempler på saker som har fått mye oppmerksomhet, som har avdekket et stort antall kjøpere, og som har ført til at det har blitt opprettet straffesaker mot en rekke personer i miljøer flere steder i landet.

Vil styrke samarbeidet

For å sette større fokus på disse problemene, og løfte arbeidet med å sikre rene treningsmiljøer over hele landet, mener ADNO det er viktig å styrke samarbeidet med justis- og politimyndighetene. Nettopp dette var blant temaene under fredagens møte på Ullevål.

- Det finnes rundt to millioner medlemsskap i norsk idrett, og noen ganger kan personer som er dømt for brudd på straffelovens dopingbestemmelser også være involvert i idretten. Vi mener det er viktig at det i slike tilfeller også ilegges utestengelser i henhold til idrettens dopingregler. For å sikre at dette skjer, ønsker vi å få på plass en større og bedre informasjonsflyt mellom ADNO og politi- og justismyndighetene, sier styreleder Thorhild Widvey.

Engasjert minister

Det var en interessert og engasjert justisminister som møtte ADNO fredag ettermiddag. Ministeren ønsket å lære mer om arbeidet som gjøres med å forebygge doping utenfor idretten, og vil se om det er flere områder partene kan dra nytte av å samarbeide på.

- Nå er det et samarbeid mellom politiet og Antidoping Norge, og det samarbeidet forstår jeg på politiet at de synes er bra. Så det er naturlig å ta utgangspunkt i det og se om vi kan gjøre det bedre, og om det er flere områder vi kan samarbeide på, sier Wara.

Les også: Store krav til medisinsk korrekthet og fysisk skikkethet

Publisert: 26.10.18

Flere artikler