Kom i gang med ren trening!

Denne håndboka kan gi deg starthjelpen du trenger.

Antidoping Norges kunnskapssenter har laget håndboka «Ren trening» som en inspirasjon for deg som ønsker å komme i bedre fysisk form på en sunn, trygg og ren måte. Det er nemlig ingen selvfølge i et samfunn med økende fokus på å ta seg godt ut, og hvor snarveiene kan være like fristende som de kan være skadelige.

- Kroppspresset preger oss stadig mer, og for noen fører jakten på drømmekroppen til usunne treningsregimer og inntak av store mengder kosttilskudd, sier idrettsfysiolog Fredrik Lauritzen, som leder kunnskapssenteret.

Trening og fysisk aktivitet på den rene måten har en rekke gode effekter på både kropp og sinn. I håndboka «Ren trening» lærer du mer om alle de positive effektene trening kan ha på både fysisk og psykisk helse.

Hvis du ikke har trent så mye før, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. I håndboka finner du enkle og lettfattelige forslag til treningsopplegg enten du ønsker å trene styrke eller bedre utholdenheten. Du lærer også mer om hva som avgjør hvor effektiv treningen er.

«Ren trening» har også et kapittel om kosttilskudd. Forskjellige tilskudd markedsføres hardt mot treningsivrige nordmenn, men trenger vi dem egentlig?

Boka har også et kapittel om doping. Hva sier egentlig loven? Hva gjør dopingpreparatene med kroppen til den som bruker dem, og hvordan blir psyken påvirket?

  • Det er mulig å laste ned håndboka som pdf-fil her eller bla i den på issuu.com.
  • Dersom du ønsker «Ren trening» tilsendt i papirversjon, kan du sende en forespørsel til post@antidoping.no.

Publisert: 20.07.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler