Kontrollsamarbeid i Kenya

På oppdrag fra IAAF gjennomførte Antidoping Norge nylig kontroller i Kenya i samarbeid med ADAK og RADO.

Antidoping Norge og Kinas antidopingbyrå (CHINADA) skal bistå og veilede Kenya med å utvikle det nystartede kenyanske antidopingbyrået (ADAK). Før sommeren ble det første prosjektmøtet avholdt i Oslo, med WADA og IAAF til stede.

Nylig var også noen av Antidoping Norges kontrollører i Kenya for å gjennomføre felles kontroller med representanter fra ADAK og den regionale antidopingorganisasjonen (RADO). Det ble gjennomført kontroller av utøvere, på vegne av IAAF. Det ble tatt både urin- og blodprøver.

- Det er viktig at slike samarbeid foregår på et praktisk plan. Vi hadde fire kontrollører i Kenya som drev opplæring av lokale kontrollører og så ble det samarbeidet om gjennomføringen av selve kontrollene av kenyanske utøvere som forbereder seg til VM i friidrett, sier daglig leder, Anders Solheim.

- I vårt arbeid med å beskytte en ren idrett er det helt avgjørende at det bygges opp gode nasjonale antidopingorganisasjoner, og Antidoping Norge er glad for at vi har muligheten til å bidra med vår erfaring og kompetanse, sier Solheim.

I tillegg til prosjektet i Kenya, inngikk Antidoping Norge nylig et tilsvarende samarbeid med Tyrkia der vi skal bidra til å utvikle antidopingorganisasjonen i landet. Antidoping Norge er også bedt av IOC om å bistå fram mot OL i Rio de Janeiro neste sommer.
Publisert: 14.08.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler