Les og last ned vår håndbok om doping og folkehelse

- Et viktig verktøy for de som møter dopingproblematikken i sitt daglige virke.

Avdelingsleder Fredrik Lauritzen i Antidoping Norge. Foto: Stian S. Møller

Håndboken "Doping og folkehelse" er laget i samarbeid med fagpersoner på områder som farmakologi, ernæring, idrettsfysiologi og medisin, og ble lansert under den internasjonale konferansen i Oslo i starten av juni. 

Den tar blant annet for seg lovverket, omfanget av dopingbruken, dopingmidlene og hvilke virkninger og bivirkninger de har. I håndboken kan man også lese om temaer som hormonsystemet, kosttilskudd og forebyggende arbeid. 

- Motivasjonen bak håndboken er å spre kunnskap om et alvorlig og sammensatt problem. Det er viktig at dopingproblematikken møtes på en helhetlig og kunnskapsbasert måte, sier leder for avdeling for forebygging og folkehelse, Fredrik Lauritzen. 

- Viktig verktøy

"Doping og folkehelse" kan leses og lastes ned her, og kan også bestilles via Antidoping Norges webshop. Håndboken er laget særlig med tanke på personer som som jobber med risikoutsatte ungdom og voksne som vurderer bruk, eller allerede har begynt å bruke dopingmidler. 

- Dette er et viktig verktøy for de som møter dopingproblematikken i sitt daglige virke. Her finner man nødvendig kunnskap for å kunne kommunisere med brukere av slike stoffer, sier Lauritzen. 

Les og last ned: Doping og folkehelse

Bestill håndboken via vår webshop

Publisert: 14.07.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler