Maha Kamran er ansatt som rådgiver i Antidoping Norge. Foto: Lars Vestad

Maha (25) er Antidoping Norges nye rådgiver

Skal jobbe med spørretjenesten «Dopingkontakten».

Lørenskog-jenta Maha Kamran hadde sin første arbeidsdag i Antidoping Norge fredag 2. februar. 25-åringen er ansatt i avdeling for forebygging og folkehelse, og skal jobbe med «Dopingkontakten» - Antidoping Norges anonyme spørretjeneste.

Tross sin unge alder har Kamran en variert yrkesbakgrunn. Hun har jobbet som fagarbeider i Bergen kommune, vært skribent i en rekke publikasjoner og drevet frivillig arbeid for SOS Barnebyer, Røde Kors og PsychAid.

Hun har en mastergrad i psykologisk vitenskap fra Universitetet i Bergen med videreutdanning innen rus og psykiatri.

Nå ser hun frem til å bruke yrkes- og utdanningsbakgrunnen sin i møte med «Dopingkontakten»-brukere i alle aldre.

- Unge i dag lever i en virkelighet hvor fokuset på kroppen og hva man presterer på trening blir tillagt ekstremt mye vekt. Noen faller for fristelsen til å bruke doping for å nå målene sine.

- Gjennom «Dopingkontakten» ønsker jeg å hjelpe de som har spørsmål om doping, spre kunnskap om temaet og vise at man kommer langt med å trene rent, sier Kamran.

Publisert: 02.02.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).